Kauniečiai ir vilniečiai per pusdienį sergančiai paauglei paaukojo daugiau nei 16 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai ir vilniečiai per pusdienį sergančiai paauglei paaukojo daugiau nei 16 tūkst. eurų

Organizatorių nuotr.

Praėjusį šeštadienį Vilniuje ir Kaune trečią kartą vyko kasmetinė gerumo akcija, kurios metu Rimanto Kaukėno paramos grupė kartu su organizacijos „Soutwestern Advantage“ jaunimu rinko lėšas sunkia liga sergančios paauglės Skaistės gydymui.

[galerija kiek=”4″]

Kaip rašoma pranešime spaudai, šiemet akciją padėjo įgyvendinti 60 studentų, kurie Vilniaus ir Kauno priemiesčiuose beldėsi į gyventojų duris su prašymu padėti. Žmonės neliko abejingi, iš viso akcijos metu Skaistės gydymui paaukota net 16377 eurai.

Šių metų akcijos tikslas – padėti Skaistei, kuriai buvo diagnozuota aneurizminė kaulo cista, visiškai sunaikinusi tarp dešiniojo klubo ir kojos esantį kaulą. Kiekvienas judesys gali kainuoti skaudžias pasėkmes – mergaitės klubas atsiskirtų nuo kojos kaulo ir Skaistei tektų ilgam gultis ant patalo, nevaikščioti. Mergaitės laukia ilgas ir daug jėgų atimantis gydymas.

Mergaitės šeimos finansinė padėtis yra ypač sunki, medikamentų savo jėgomis jie įpirkti nesugebėtų, o būtini vaistai nėra kompensuojami. Skaistės gydytojos Sonatos Argustaitės teigimu, tolesniam mergaitės gydymui reikalingas indikuotinas specifinis vaistas, kuris, tikimasi, paspartintų naviko mažėjimą, sumažintų kraujavimo riziką ir tuomet galima būtų taikyti operacinį gydymą, kurio šiuo metu taikyti negalima.

R. Kaukėnas džiaugiasi trečius metus besitęsiančiu bendradarbiavimu su „Southwestern Advantage“ organizacija, prie gerų darbų prisidedančiu jaunimu. „Šie jauni žmonės daro tikrus stebuklus – anais metais akcijos metu buvo surinktos lėšos regos vėžį turinčiam berniukui Daniilui, būtet studentų labdaringa iniciatyva ir visų žmonių supratingumas leido šiam mažyliui keliauti gydytis į Šveicariją, taip pat iki šiol turime galimybę rūpintis galvos auglį turinčia mergaite Elija. Šių metų akcijos herojei Skaistei žmonės taip pat neliko abejingi. Tai yra studentų ir visų geros valios žmonių nuopelnas, už kurį esame labai dėkingi,“ – sako R. Kaukėnas.

„Su Rimanto Kaukėno fondu dirbame jau trečius metus, tai – graži akcija, patikimas fondas, padedantis sergantiems vaikams. Mums gera prisidėti prie gerų darbų,“ – teigia akcijos koordinatorė Ieva Ališauskaitė.

Rekvizitai, norintiems prisidėti prie akcijos:
Rimanto Kaukėno paramos grupė
Kodas: 302721009
Sąskaitos nr.: LT984010042502981574
Mokėjimo paskirtis: „Parama Skaistei S.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA