Iš legendinės „Undinės“ beveik nieko neliko: kaunietis nufilmavo efektingus vaizdus (video) | Kas vyksta Kaune

Iš legendinės „Undinės“ beveik nieko neliko: kaunietis nufilmavo efektingus vaizdus (video)

Vaizdo įrašo stopkadras nuotr.

Trečiadienio rytą į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi skaitytojas, kuriam pavyko užfiksuoti, kaip vakar visu pajėgumu toliau griuvo legendinės Kauno „Undinės“ sienos. Senojo pastato vietoje netrukus kils „Lidl“ parduotuvė. Labiausiai „Undinės“ gaila dėl anksčiau ten veikusios pirties, sentimentų neslepia kaunietis ir priduria, jog prekybos centrų mieste apstu, o, štai, pirčių reikia ieškoti su žiburiu.

„Vaizdo įraše užfiksavau vakar, gegužės 7 dieną, vykdytus „Undinės“ griovimo darbus – nuo pradžios iki galo. Tam, kad pavyktų „pagauti“ tokius kadrus, reikia patykoti pusę dienos, bet viską stebėti man buvo išties įdomu“, – pasakoja „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Paklaustas, ar neapmaudu matyti griūvant legendinį laisvalaikio centro pastatą, kaunietis sako, jog pastaruoju klausimu teko girdėti daugybę skirtingų nuomonių, o jam, ilgą laiką gyvenančiam statinio kaimynystėje, buvo išties patogu čia lankytis. „Būdavo ir kavinės, ir užsiėmimų vaikams, o ypač džiugindavo pirtis. Šiek tiek gaila, nes turėti pirtį beveik savo kieme – tikriausiai įsivaizduojate, kokia tai privilegija“, – šypteli pašnekovas.

O, dabar bus „Lidl“. Na, nežinau, – tų prekybos centrų pakanka, bet nesame nusiteikę priešiškai. Šalia iškilo nauji pastatai, numatomos dar ir kitos statybos. Mikrorajonas lyg atgimsta, pastebi jis.

Pasak skaitytojo, „Undinę“ griaunantys vyrai dirba atsakingai ir išties dideliu tempu – šiandien pastato griuvėsių likę dar mažiau.

„Esu matęs kitokių pastatų griovimo darbų – jie užtruko pusę metų ir galiausiai baigdavosi bankrotu. O šiuo atveju, net rimto triukšmo negirdėti – tik šiek tiek dulkių. Pamenu, kai vyko „Undinės“ statymo darbai. Kuomet buvo kalami pastato poliai, girdėjosi kur kas didesnis triukšmas nei dabar, kai sienos griūva. Tada, prieš daug metų, vietiniams atrodė, kad judėjo visas Kaunas. Žmonės baiminosi, kad statinys nugrius“, – prisimena kaunietis.

Kaip anksčiau skelbta portale „Kas vyksta Kaune“, „Undinė“ savo veiklą nutraukė nuo kovo 1 dienos, o balandžio pirmoje pusėje čia pradėjo triūsti darbininkai. Originalaus pastato liks tik maža dalis, o jo teritorijoje iškils „Lidl“ prekybos centras, tinklą valdanti UAB „Lidl Lietuva“ pastatą įsigijo dar praeitų metų rugsėjį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA