Siūlymas suvaržyti vairuotojų laisves sulaukė kritikos: kontrolė gali lemti didelę netvarką | Kas vyksta Kaune

Siūlymas suvaržyti vairuotojų laisves sulaukė kritikos: kontrolė gali lemti didelę netvarką

BNS 2019/05/08 09:01
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vidaus reikalų ministerijai (VRM) siūlant drausti už vairo valgyti, gerti ar rūkyti, kai kurie vairavimo ekspertai tokią iniciatyvą kritikuoja kaip neproporcingą ir galinčią sukelti sumaištį, rašo portalas lrt.lt.

Vidaus reikalų viceministras Darius Urbonas portalui teigė, kad šis ir kiti VRM siūlymai visų pirma susiję su saugiu eismu, o ne noru ką nors nubausti ar kontroliuoti.

„Numatoma, kad įstatymas bus taikomas laikantis protingumo principo − policijos pareigūnai nebaus už nežymius pažeidimus, tačiau kritiškai vertins visus atvejus, kuomet bus akivaizdu, jog pašalinė veikla daro reikšmingą įtaką vairavimo kokybei“, – sakė D. Urbonas.

Buvęs lenktynininkas, vairavimo mokymus organizuojantis Darius Jonušis pabrėžia, kad jokia pašalinė veikla vairuojant nėra priimtina, tačiau jis nemano, kad tai galima išspręsti baudomis ir kontrole. Pasak jo, labiau padėtų švietimas.

„Jei vidaus reikalų ministro tikslas – tokiais siūlymais išprovokuoti diskusiją ir atkreipti dėmesį į problemą, tada sveikintina. Bet jei kelionės metu atsigėręs vandens vairuotojas bus nubaustas, manau, kad kažkas veikia neteisingai“, – kalbėjo D. Jonušis.

Ilgų nuotolių rekordininkas Vitoldas Milius teigia, kad draudimai valgyti ar gerti vairuojant bei šių veiksmų kontrolė gali lemti didelę netvarką, o nustatyti ribą, ką galima, o ko ne, – neįmanoma.

Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovė Marija Kazanovič sako, kad policija pritaria bet kokiai įstatymo iniciatyvai, kuria galėtų būti pagerinta eismo sauga ir sumažintas eismo įvykių skaičius šalies keliuose. Pasak jos, daugelyje Europos šalių pripažįstama, jog veiksmai, nesusiję su vairavimu, turi didelę neigiamą įtaką eismo saugumui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA