Keliaujantys iš Kauno į Vilnių ir atgal už traukinių bilietus mokės mažiau | Kas vyksta Kaune

Keliaujantys iš Kauno į Vilnių ir atgal už traukinių bilietus mokės mažiau

Asociatyvi / Lietuvos geležinkeliai nuotr.

Gegužės 22 d. geležinkelio ruože nuo Palemono iki Kauno geležinkelio stoties prasidės europinės vėžės tiesimo darbai. Lietuvą su Vakarų Europos sostinėmis traukiniais sujungsiančio projekto „Rail Baltica” darbai vyks visą vasarą. Maršrutų Vilnius–Kaunas ir Vilnius–Palemonas keleiviams visą šį laikotarpį galios speciali nuolaida kelionės bilietams, rašoma Lietuvos geležinkelių interneto puslapyje.

Dėl numatomų didelės apimties darbų visą šį laikotarpį bus sustabdytas traukinių eismas nuo Palemono iki Kauno geležinkelio stoties, todėl maršruto Vilnius–Kaunas traukiniai važiuos iki Palemono ir atgal. Populiariausiems traukinių maršrutams „Lietuvos geležinkeliai” organizuos nemokamus autobusų reisus, nuvešinčius keleivius iš Palemono į Kauno geležinkelio stotį ir atgal, o maršrutų Vilnius–Kaunas ir Vilnius–Palemonas keleiviams visą šį laikotarpį galios speciali nuolaida kelionės bilietams.

„Siekiame, kad vykstant „Rail Baltica” tiesimo darbams mūsų klientai kelionėms į Kauną galėtų rinktis traukinius. Išanalizavę keleivių srautus bei jų poreikius, prie populiariausių traukinių išvykimo ir atvykimo laikų pritaikėme užsakomuosius autobusų reisus, taip pat su Kauno savivaldybe suderinome ir miesto autobusų tvarkaraščius, o atsidėkodami klientams už lojalumą visiems keleiviams visą vasarą dovanosime specialią nuolaidą kelionės bilietams”, – sako „Lietuvos geležinkelių” Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys.

Nuo gegužės 22 d. keliaujantiems traukiniu iš Vilniaus į Kauną ir/ar atgal bilietai kainuos 25 proc. pigiau nei įprastai. Prekyba bilietais pradedama antradienį, gegužės 7 d.

Iki eismo pertraukos pradžios Palemono traukinių stotis bus paruošta didesniems keleivių srautams: infrastruktūra pritaikyta ir judėjimo negalią turintiems keleiviams, įrengti automobilių privažiavimai abiejose stoties pusėse, įrengiama papildoma automobilių stovėjimo aikštelė, todėl bus galimybė ir šiaurinių Kauno miesto rajonų gyventojams atvykti automobliu ir jį palikus kelionę į sostinę tęsti traukiniu.

Siekiant užtikrinti patogias keliones, „Lietuvos geležinkeliai” nuo gegužės 22 d. iki rugsėjo 1 d. organizuos papildomą transportą nuo Palemono iki Kauno geležinkelio stoties. Nemokami autobusai keleivius iš Palemono iki Kauno centre esančios stoties ir atgal veš dvylika kartų per dieną, visų jų tvarkaraščiai pritaikyti prie populiariausių traukinių Vilnius–Kaunas ir Kaunas–Vilnius reisų. Prie dalies traukinių atvykimo ir išvykimo laikų priderinti ir Kauno miesto autobusai. Bilietai į šiuos autobusus kainuos kaip įprasta.

Vykstant „Rail Baltica” tiesimo darbams savaitgaliais, nuo gegužės 22 d. iki rugsėjo 1 d., taip pat bus laikinai sustabdytas traukinių Kaunas – Šiauliai eismas. Išsamią informaciją apie traukinių eismo pakeitimus ir specialius autobusų reisus galima rasti internete www.traukiniobilietas.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA