Kaunietės nuotrauka keliaus po pasaulį: „Tai man buvo staigmena“ | Kas vyksta Kaune

Kaunietės nuotrauka keliaus po pasaulį: „Tai man buvo staigmena“

BERTA BANYTĖ 2019/05/07 13:41
Asm. archyvo soc. tinklo „Facebook“ nuotr.

Žinoma kaunietė ir projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ (KEKS) ambasadorė Bella Shirin neslepia susijaudinimo – jos nuotrauka eksponuojama parodoje, Austrijos sostinėje Vienoje. „Tokia staigmena“, – džiaugsmu netveria moteris.

Žinute apie minėtą ją maloniai nustebinusį įvykį B. Shirin vakar pasidalijo asmeniniame socialinio tinklo „Facebook“ profilyje. „Mano nuotrauka, padaryta pernai, kai buvau Berlyne, ir gyvenimo istorija – Vienoje. Ačiū Luigi Toscano, vienam iš žymiausių fotografų Europoje“ (aut. past. kalba redaguota).

Fotografijų paroda Austrijos sostinėje Vienoje / B. Shirin asm. archyvo soc. tinklo „Facebook“ nuotr.

„Pernai, kai nuvykau į Berlyną, kur vyko suvažiavimas tų žmonių, kuriems pavyko išgyventi Holokaustą – sistemingą masinį žydų tautos genocidą, vykdytą Antrojo pasaulinio karo metais, bei antroji jų karta, buvau pakviesta vienintelė atstovė iš Lietuvos. Tąkart susirinkusiesiems keliose skirtingose vietose pasakojau savo šeimos gyvenimo istoriją, susitikau su Vokietijos prezidentu Frank-Walter Steinmeier. Tame suvažiavime dalyvavo ir garsus fotografas, kuris fotografavo ten susirinkusius asmenis. Šiomis dienomis Vienos spaudoje galima rasti užrašytus ir mano išgyvenimus iš minėto sunkaus šeimai laikotarpio, o nuotrauka eksponuojama paveikslų parodoje“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo žinoma kaunietė.

B. Shirin susitikime su Vokietijos prezidentu Frank-Walter Steinmeier / Asm. archyvo nuotr.


Nežinojau, kad taip nutiks, pasirodo, ši paroda keliaus ir į San Franciską, pridūrė ji.

„Neslėpsiu, man svarbu, kad mano gyvenimo istorija dabar žinoma ir kitose Europos šalyse. Ir visų svarbiausia tikrai ne tai, kad mano atvaizdas keliaus po pasaulį, o tai jog pasaulis išgirs apie Kauną, Lietuvą ir visus mano nuveiktus ir dar planuojamus nuveikti gerus darbus. Man svarbu keisti Kauno ir Lietuvos įvaizdį kitų pasaulio šalių kontekste“, – atvirauja B. Shirin.

Fotografijų paroda Austrijos sostinėje Vienoje / B. Shirin asm. archyvo soc. tinklo „Facebook“ nuotr.

Beveik prieš dvejus metus vykusiame atvirame pokalbyje detales apie skausmingus savo šeimos išgyvenimus kaunietė pasakojo ir portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams.

„Mano gyvenimas buvo nelengvas. Buvau vaikas tų, kurie išsigelbėjo iš Holokausto. Mano tėvai žemėje perėjo tikrą pragarą – ir gete, ir koncentracijos stovyklose. Jie buvo priversti badauti – atsidūrė net ant mirties slenksčio. Tuomet, kai juos išlaisvino, jie jau buvo išrengti nuogai ir už minutės turėjo atsidaryti durys į dujų kameras. Tačiau atsitrenkus amerikiečių lėktuvams, vokiečiai pabėgo. Tai, kad mano tėvai išliko, vadinu stebuklu“, – tąkart kalbėjo pašnekovė.

Fotografo Luigi Toscano fotografijų parodos atidarymo renginys Vienoje, prie Hofburgo rūmų, vyks šiandien, antradienį. Jame dalyvaus Austrijos federalinis prezidentas Alexander Von der Ballen.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA