„Žalgiris“ sutriuškino „Dzūkiją“: užsitikrino pirmą vietą | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris“ sutriuškino „Dzūkiją“: užsitikrino pirmą vietą

delfi.lt 2019/05/07 20:37
Delfi nuotr.

Kauno „Žalgiris“ (30-4) užsitikrino pirmąją vietą „Betsafe–LKL“ reguliariajame sezone ir namų aikštės pranašumą visose atkrintamųjų varžybų serijose. Tai paaiškėjo po antradienio rungtynių Kaune, kur Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 100:68 (26:17, 24:17, 24:14, 26:20) triuškinamai nugalėjo Alytaus „Dzūkijos“ (12-24) komandą.

Prieš rungtynes buvo pasveikintas neseniai jubiliejų atšventęs legendinis „Žalgirio“ krepšininkas Valdemaras Chomičius. Jam įteiktas vienas svarbiausių „Žalgirio“ apdovanojimų – „Žalgirio“ Garbės ordinas ir jubiliejiniai marškinėliai. V. Chomičius dirba „Dzūkijos“ trenerių štabe.

Po Š. Jasikevičiaus auklėtinių pergalės antradienį Kaune paaiškėjo visos LKL atkrintamųjų varžybų poros. „Žalgiris“ turnyro ketvirtfinalyje kovos su „Dzūkija“ – ši liko aštunta.

Š. Jasikevičiaus auklėtiniams dar liko dvejos rungtynės reguliariajame sezone – su Klaipėdos „Neptūnu“ ir Vilniaus „Rytu“. Abejos dvikovos vyks Kaune.

Klaipėdos „Neptūnas“ nepaisant paskutinių rungtynių liks antras ir ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių kovos su Prienų „Skycop“.

Kitos dvi ketvirtfinalio poros jau aiškios: Vilniaus „Rytas“ žais su Utenos „Juventus“, o Panevėžio „Lietkabelis“ kovos su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Šiemet įvestos naujovės atkrintamosiose varžybose lyginant su ankstesniais sezonais.

Ketvirtfinaliuose ir pusfinaliuose bus kovojama iki dviejų pergalių, o kitas atkrintamųjų varžybų etapas gali būti pradėtas anksčiau nei planuojama, jei visos serijos baigsis po dvejų rungtynių.

Pavyzdžiui, dabar planuojama, kad pusfinaliai prasidės gegužės 21 d., tačiau jei visos ketvirtfinalio serijos baigsis rezultatais 2-0, pusfinalių startas numatomas gegužės 19 d.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA