Jubiliejinėje „Gintarinėje poroje“ – Č. Norvaišos piešinių paroda | Kas vyksta Kaune

Jubiliejinėje „Gintarinėje poroje“ – Č. Norvaišos piešinių paroda

Organizatorių nuotr.

55 – osios tarptautinės sportinių šokių varžybos „Gintarinė pora“, surengtos Kauno „Žalgirio“ arenoje, šįmet išsiskyrė jubiliejiniu iškilmingumu – šventinę renginio dalį paskelbė atidaryta legendinio šokių trenerio Česlovo Norvaišos piešinių paroda.

„Aš kuriu nuo mokyklos laikų. Mano mokytoju buvo Zenonas Tarakevičius, nupiešęs pirmąjį lietuvišką pieštos animacijos filmą. Būtent iš jo daug sužinojau ir gavau pagrindinius įgūdžius“, – sakė daugelį savo talentu valdyti piešimo priemones nustebinęs Č. Norvaiša.

Prieš maždaug dešimtmetį šokių konkursuose ant popieriaus jis pradėjo perkelti tarptautinės kategorijos teisėjų atvaizdus. Autorius pastebėjo, kad šaržus lengviau piešti, kai žmogus nepozuoja ir yra pasisukęs profiliu – tuomet atsiskleidžia charakteringiausi jo veido bruožai. Įamžinęs pasirinktą „objektą“, Č. Norvaiša portretą jam visuomet padovanoja.

„Tai – mano pomėgis, todėl namuose savo piešinių nesaugau. Juos atiduodu tiems, kuriuos nupiešiu. Ką ir kada piešti pasirenku spontaniškai. Būtent todėl ne visi darbai yra gimę ant švaraus popieriaus lapo. Kartais panaudoju tai, ką turiu po ranka – servetėlę, juodraštį. Varžybų rezultatus spausdinantys žmonės žino – lapų negalima išmesti, nes švariąsias jų puses galiu pašvęsti kūrybai!“, – pasakojo Č. Norvaiša.

Jis save vadina ir animalistu, vertinančiu galimybę piešti gyvūnų portretus.

„Esu nupiešęs ir kelis Jūratės šaržus, – šypsosi pašnekovas, – Moteris apskritai piešti sunkiau – jų visų bruožai labai gražūs. Su vyrais paprasčiau – tai barzda, tai nosis, tai kakta būna labiau pastebima“.

Česlovas ir Jūratė Norvaišos – neatsiejama „Gintarinės poros“ dalis. Ši pora – tarptautinio konkurso iniciatoriai.

Šįkart „Gintarinėje poroje“ dėl nugalėtojų laurų skirtingose kategorijose varžėsi apie 200 porų iš viso pasaulio. Daugiausiai publikos dėmesio sulaukė „WDSF International Open LA“ grupė, kurioje kovojo 28 šokėjų poros. Finale tarptautinių teisėjų komandos aukščiausią įvertinimą pelnė bei didžiausiais gerbėjų aplodismentais mėgavosi Miglė Klupšaitė ir Jokūbas Venckus.

„Gintarinė pora“ – pirmosios, seniausios ir ilgiausiai be pertraukų vykstančios tarptautinės sportinių šokių varžybos Lietuvoje. Kiekvienais metais varžybose dalyvauja geriausios mūsų šalies ir užsienio sportinių šokių šokėjų poros, teisėjauti atvyksta tarptautinės klasės teisėjai iš ne mažiau kaip penkiolikos šalių, pateikiama koncertinė programa.

Tai prestižinis renginys, garsinantis Kauną ir Lietuvą visame pasaulyje. Varžybų iniciatoriai – nusipelnę Lietuvos sportinių šokių treneriai ir teisėjai, Kauno miesto garbės piliečiai Jūratė ir Česlovas Norvaišos bei jų šokių klubas „Sūkurys“. Renginio organizatorius – Kauno kultūros centras, kuriame nuo 1963 m. ir šoka sportinių šokių klubo „Sūkurys“ šokėjai, šįmet sulaukęs ypatingų pagyrimų už jaukios, išskirtinės bei puikia programa išsiskyrusios šventės surengimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA