Žinomas kaunietis prezidentinėje kampanijoje pasigedo „purvo vonių“ | Kas vyksta Kaune

Žinomas kaunietis prezidentinėje kampanijoje pasigedo „purvo vonių“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prasidėjus kandidatų į šalies prezidento postą rinkiminei kampanijai, politikai į savo pusę rinkėjus dažniausiai traukia žadėdami didesnes algas, pensijas, įvairias išmokas ar gvildendami visuomenės nariams aktualius sveikatos, maitinimo sektoriaus klausimus. Pastarosios spalvos aiškios ir mažai kintančios kiekvienų rinkimų laikotarpiu. Žinomas kaunietis pasidalijo mintimis, kaip paįvairinti kandidatų „plenerą“. „Kodėl pas mus viskas taip nuobodu?“, – klausia jis ir siūlo išeitį.

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Psichologijos katedros docentas daktaras Visvaldas Legkauskas asmeniniame socialinio tinklo „Facebook“ profilyje pažėrė minčių, kurios, tikėtina, paįvairintų politinę plotmę rinkimų metu.

VDU Psichologijos katedros doc. dr. Visvaldas Legkauskas / Asm. archyvo nuotr.

„…aš jau noriu veiksmo. Ko nors ne tokio nuobodaus, kaip bandymas televizijos ekrane išsiaiškinti, kuris iš kandidatų geriau atspės rinkėjų muzikinį skonį“, – apie juntamą paskutinę savaitę vykdomos rinkiminės kampanijos stagnaciją, kurioje esą nelikę jokio smagumo, rašė jis.

„Noriu kovos iki paskutinio padorumo lašo, tikro purvo, kvapą gniaužiančių fake news’ų (aut. past. netikrų naujienų). Noriu išgirst, kad Šimonytė davė kyšius gydytojams. Kad Nausėda nesumokėjo jo namo pamatus klojusiems statybininkams. Noriu pamatyti lombardo kvituką, liudijantį, kad Skvernelis kažkada buvo užstatęs tarnybinį ginklą kaip antikvarinį“, – galimus politikų gyvenimiškų realijų pavyzdžius vardijo V. Legkauskas.

Rinkėjų dėmesys, svarsto jis, galėtų būti patrauktas ir skandalingais vaizdo įrašais ar kitais visuomenei ne mažiau įdomiais faktais.

„Noriu vaizdo įrašo, kur Andriukaitis Briuselyje linksminasi su merginomis. Noriu „me too“ apie kandidatus (įskaitant ir Šimonytę). Noriu išgirsti, kaip Puteikis būdamas paveldosaugininku prievartavo kyšius iš statytojų, o Mazuronis būdamas architektu tuos kyšius jam mokėjo. Noriu sužinoti, kad būdamas diplomatu Juozaitis klastodavo ES vizas Afrikos ir Azijos šalių piliečiams. Noriu video, kur Tomaševskis keikiasi bažnyčioje. Noriu duomenų, kad Puidoko disertacija nuplagijuota“, – negailėdamas šaržo prieskonio, intriguojančių temų pavyzdžių amplitudę bando išplėsti VDU Psichologijos katedros docentas daktaras.

Po V. Legkausko įrašu socialiniame tinkle netrūko pastabų esamai rinkiminei kampanijai bei juntamo nusivylimo: „Kodėl jie kalba apie vienas kito gražią žmoną, apie tai, kaip nerakins vienas kito prie lovos su antrankiais, kokia muzikinė grupė geresnė…čia žiūri ir nesupranti: renkiesi prezidentą ar klouną, kuris „linksmins” ateinančius metus. Jau būdavo anksčiau, kad nėra už ką balsuot, bet šie rinkimai kitokie…dabar tikrai nėra už ką balsuot…jau dabar baisu dėl galutinio rezultato,nes jis bet kokiu atveju nebus geras“, – kritikos strėlių kandidatams į prezidentus negailėjo internautai.

Kiti, štai, netruko pastebėti tokio niūriai formuojamo politinio įvaizdžio numanomos priežasties: „Kuo didesnė komanda ir biudžetą turi, tuo daugiau gali prikapstyt ar prigalvot blogybiu apie kitą? O, mes mažytė šalis, maži ir biudžetai. Kita vertus, kartais ir merų rinkimuose aktyvumo daugiau būna“.

Kauniečiai, ar pritariate V. Legkauskui: politinei sferai Lietuvoje rinkimų metu, kai viskas mėginama užglaistyti vien pozityviais pažadais, stinga kur kas atviresnės įvairovės?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA