Siekiama blokuoti nelegalią muzikos įrašų svetainę su tūkstančiais dainų | Kas vyksta Kaune

Siekiama blokuoti nelegalią muzikos įrašų svetainę su tūkstančiais dainų

BNS, „Kas vyksta Kaune“ inf. 2019/05/06 17:18
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) sieks blokuoti nelegaliai veikiančią interneto svetainę, kurioje – per 90 tūkst. lietuviškų ir užsienio muzikos kūrinių.

Komisija sprendimą dėl įpareigojimo interneto tiekėjams blokuoti svetainę ketina priimti trečiadienį, ją per tris dienas dar turės sankcionuoti teismas, BNS sakė LRTK pirmininkas Mantas Martišius.

„Gautas skundas iš Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA, kad yra autorių teisių pažeidimas internete. Ten yra labai didelis skaičius kūrinių. Ginant autorių teises, jei komisija sutiks ir teismas sankcionuos, svetainė turėtų būti blokuojama“, – teigė M. Martišius.

Komisija neįvardija svetainės nenorėdama skatinti daugiau nelegalių kūrinių parsisiuntimų. Kaip „Kas vyksta Kaune“ pridėjo M. Martišius, „gal kas nors nežinojo, kad galima atsisiųsti kūrinius, tai kol bus priimtas sprendimas dėl portalo blokavimo tegul ir nežino“.

Anot LRTK pirmininko, pagal nelegaliai talpinamų muzikos kūrinių skaičių tai viena didesnių svetainių. Jų yra ir daugiau, prieš kurias dėl autorių teisių pažeidimų bus imtasi veiksmų.

LRTK Ūkio subjektų veiklos priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Andrius Katinas BNS sakė, kad egzistuoja ne viena šios konkrečios svetainės versiją veidrodiniu principu, kol kas siekiama blokuoti vieną jų.

„Tinklalapyje yra per 90 tūkst. muzikos įrašų, apie 12 tūkst. – lietuviškų. Visa tai paskelbta be teisių turėtojų sutikimo. Grafinė sąsaja yra lietuviška, kūrinius galima ne tik perklausyti internete, bet ir atsisiųsti. Tinklalapis yra „paslėptas“, valdytojas nėra žinomas“, – sakė A. Katinas.

Jau anksčiau LRTK yra įpareigojusi blokuoti Lietuvoje kūrinių ir kitų failų dalijimosi svetainę linkomanija.net, tačiau daliai vartotojų, pasikeitusių interneto protokolo parametrus, ji ir toliau pasiekiama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA