Vaiką psichotropinėmis medžiagomis svaiginusiai auklėtojai – teismo verdiktas | Kas vyksta Kaune

Vaiką psichotropinėmis medžiagomis svaiginusiai auklėtojai – teismo verdiktas

BNS 2019/05/06 18:25
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį Kauno apygardos teismas atmetė vaiką darželyje psichotropinėmis medžiagomis apnuodijusios Jelenos Grabnickienės skundą.

Lieka galioti Kauno apylinkės teismas 2018 metų spalį paskelbtas nuosprendis, kuriuo vaikų lopšelio-darželio „Bitutė“ auklėtojos padėjėja J. Grabnickienė nuteista laisvės atėmimu trejiems metams, bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams.

Taip pat teismas jai uždraudė dvejus metus dirbti vaikų ugdymo, lavinimo ir mokymo įstaigose.

Skandalas dėl raminamaisiais apsinuodijusio dvejų metų berniuko kilo 2016 metų spalį. Pastebėjusi, kad jos iš darželio pasiimtas vaikas yra vangus, į medikus kreipėsi jo mama.

Ligoninėje nustatyta, kad berniukas yra apsvaigęs nuo psichotropinių raminamųjų vaistų, todėl apie įvykį pranešta teisėsaugai.

Atlikus kratas darželyje, trijų darbuotojų rankinėse aptikta raminamųjų vaistų, priskiriamų benzodiazepinų grupei – tokių aptikta ir vaiko organizme.

Skunde J. Grabnickienė teigė, kad inkriminuotų nusikalstamų veikų ji nepadarė, o apkaltinamasis nuosprendis yra nepagrįstas, paremtas tik prielaidomis.

Apeliaciniu skundu ji prašė panaikinti Kauno apylinkės teismo nuosprendį ir ją išteisinti.

Moteris taip pat teigė, kad kratos metu pas ją rasti vaistai ir klonazepamo smulkintuvas, nepatvirtina fakto, kad būtent ji mažamečiui davė vaistų.

J. Grabnickienė skunde minėjo, kad mažamečio motinos parodymai, jog vaikas buvo aktyvus, judrus, nenuorama ir verksnys yra neteisingi. Esą darželyje jis buvo kitoks – ilgėdamasis mamos jis ne tik zyzdavo, verkdavo, jei nebuvo ant suaugusiojo rankų, bet ir niekuo nesidomėjo.

Teisėjų kolegija pritarė apylinkės teismo išvadai, kad byloje ištirtų įrodymų visumos pakanka daryti neginčijamą išvadą, jog tai J. Grabnickienė mažamečiui sugirdė psichotropinių medžiagų.

Tokiu būdu ji vertė nukentėjusį mažametį G. T. ne gydymo tikslais vartoti psichotropines medžiagas bei padarė jam nežymų sveikatos sutrikdymą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA