Kaune duris atvėrė inovatyvi matematikos klasė | Kas vyksta Kaune

Kaune duris atvėrė inovatyvi matematikos klasė

Organizatorių nuotr.

Kauno tvirtovės VII forte įkurta inovatyvi matematikos klasė „Žaidimatika“ jau nuo gegužės 2 d. yra atvira mokytis ir lavinti loginį mąstymą vaikams, kuriems dėl sunkių ligų ar kitų priežasčių būtina papildoma edukacinė pagalba grįžti į švietimo procesą.

[galerija kiek=”4″]

„Siekiame sukurti išskirtinę edukacinę erdvę, kurioje būtų taikoma edukacinė programa su netradiciniais lavinamaisiais metodais. Vaikai geriausiai supranta, kai sudėtingus dalykus pateikiami jiems paprastai. Todėl „Žaidimatikoje“ matematines teoremas, lygtis ir principus mokysimės su edukaciniais ir lavinamaisiais žaidimais“,– naujovę Kauno tvirtovės VII forto edukacinėse erdvėse pristato įstaigos vadovas Vladimiras Orlovas.

Pasak V. Orlovo, ši klasė visada atvira moksleiviams, kuriems dėl skirtingų priežasčių, kaip sudėtingos užsitęsusios onkologinės ar kitos ligos, krizinės situacijos šeimoje, teko praleisti mokyklos pamokas ir būtina pagalba kuo greičiau pasivyti bendramokslius.

Anot  įstaigos vadovo, čia bus padedama ir vaikams iš socialinės rizikos šeimų, kuriems aktualus švietimo žinių pastiprinimas. Šią iniciatyvą ir klasės įkūrimą užtikrino socialiai atsakinga bendrovė „ACME Grupė“ klasės įkūrimui ir įrengimui skyrusi per 11 tūkst. Eur.
 
„Džiaugiamės, kad „ACME Grupės“ įrengtoje klasėje moderniosios pedagogikos metodikos apjungtos su naujais infrastruktūros sprendimais. Idėja sudaryti galimybę matematikos mokytis kitaip bei padaryti šią erdvę prieinamą tiems vaikams, kuriems labiausiai to reikia, yra artima mūsų socialiai atsakingoms grupės bendrovėms ir verslo filosofijai.

Matematikos dalykas dažnai atrodo labai sudėtingas, o ši klasė bus įrodymas, kad matematikos galima mokytis kitokiu keliu, žaismingai ir inovatyviai“,– teigia „ACME Grupės“ vadovas Sergej Artemiuk.

Naujoje klasėje įrangos tiekimo partneriu pasirinkta Vokietijos inovatyvių švietimo sprendimų bendrovė „Hohenloher“. Pasak V. Orlov, matematikos klasė bus išskirtinė ir tuo, kad joje nebus tradicinių mokyklos suolų, šioje spalvingoje patalpoje kiekvienas galės atrasti sau patogiausią vietą minkštasuolyje ar kėdėje prie patogaus stalo.

„Norime maksimaliai prisitaikyti prie skirtingo amžiaus mokinių poreikių ir sieksime, kad čia atrastų kiekvienas sau patogiausią ir komfortišką vietą edukacijai“,– teigia įstaigos vadovas.
 
Naujai įrengtoje klasėje ir kitose forto erdvėse vasaros metu, be visų vykdomų Kauno tvirtovės VII forto švietimo iniciatyvų ir pamokų, numatoma vykdyti ir vasaros stovyklas, kurios suburs per 500 moksleivių, iš kurių beveik trečdalis – vaikai iš socialiai remtinų šeimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA