Kur traukia kauniečiai pilvui naktį užgrojus serenadą? | Kas vyksta Kaune

Kur traukia kauniečiai pilvui naktį užgrojus serenadą?

R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Nors mitybos specialistai sutaria, kad naktį prisikimšti pilvus nesveika, kartais alkis taip užvaldo kūną ir mintis, kad saldžiausias miegas nenumalšins – belieka ieškoti, kur nepadoriai vėlyvą valandą pavalgyti. Naktinių maitinimo įstaigų Kaune netrūksta, o „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pasidalijo, kuriose apsilanko dažniausiai.

Vienas populiariausių taškų kauniečių vėlyvo pavalgymo maršrutuose – „Todžės kebabai“. Ko gero, dažniausiai miestiečiai užsuka į visą parą dirbančią užkandinę Karaliaus Mindaugo prospekte. 24 valandas atidaryti ir Vilijampolėje bei Akademijoje esantys „Todžės kebabai“.

Žinomo tinklo kebabinė ne per seniausiai atsidarė ir Garliavoje, tiesa, ji kasdien dirba nuo 10 iki 22 val. Tuo metu dar viena pačiame centre, prie Birštono ir Šv. Gertrūdos gatvių sankryžos veikusi užkandinė duris visam laikui užvėrė.

Kauniečiai alkį dažnai malšina ir „Liuks kebabuose“. Visą parą oficialiai dirba prie Kauno pilies įsikūrusi kebabinė, ilgomis darbo valandomis, nors su pertrūkiais, pasižymi ir „Girstučio“ užkandinė. Minėtose dviejose vietose taip pat galima užsisakyti kiniško maisto ar sušių, nors reikia turėti omenyje, kad šios virtuvės dirba atskiru grafiku. „Vitebsko“ ir Šilainių „Liuks kebabai“ itin ilgomis vakarinėmis pamainomis neveikia.

Gi kitiems gardaus kąsnelio Kaune ieškantiems naktinėtojams geriausias dalykas – „Būk sotus“ kebabai. Vėlgi, reikia pastebėti, kad dauguma Prancūzų gatvėje, prie KTU Chemijos fakulteto, ties Savanorių prospekto ir S. Žukausko gatvės sankryža bei Domeikavoje išsidėsčiusių kebabinių dirba iki 22 val. ar net trumpiau. Kai kurių kauniečių įvardyti Šilainiuose ir Dainavoje esantys „Popajaus kebabai“ nepaprastai ilgomis darbo valandomis pasigirti irgi negali.

Lietuvišką itališkos klasikos variaciją labiau mėgstantys gyventojai sakė užsukantys į visą parą dirbančią „Savą picą“, įsikūrusią greta Karaliaus Mindaugo prospekto „Todžės kebabų“. Šioje picerijoje troškulį malšinti galima ir palyginti nedaug svaiginančių medžiagų turinčiais gėrimais – tai praktiškai yra pilnateisis restoranas, tik be prašmatnaus interjero ir perdėm aukšto prestižo.

Picos išalkę kauniečiai taip pat renkasi išsinešimui skirtą žinomo picerijų tinklo padalinį „Čili Take Away“. Vilijampolėje neseniai atsidariusi užkandinė veikia 24 valandas, o centre – iki 23 val. Populiarus ir „Pica Pica“ tinklas, apraizgęs Šilainius, Kalniečius, Taikos prospektą ir „Girstutį“ – čia pavalgyti, tiesa, irgi galima tik iki 23 val.

Panūdus prikimšt pilvus, be abejo, visada gelbsti greitojo maisto mėsaininės – vienas trijų iš esmės visą parą dirbančių „McDonald’s“ arba „Hesburger“, kurių Kaune tiek, kad nė ant dviejų rankų pirštų nesuskaičiuosi. Visgi jeigu „Hesburger“ maisto užsimanėte gilią naktį, ko gero vienintelis pasirinkimas – Vilniaus gatvėje esanti užkandinė, penktadienį ir šeštadienį dirbanti iki 5 val. ryto.

Žvelgiant kiek tolėliau nuo miesto, kauniečiai nevengia nuvykti ir iki Islandijos plente esančios kavinės „Šalia kelio“ arba Ramučiuose esančios „XXXL Kavinės“, kuriose pavalgyti galima visą parą. Galiausiai, pritrūkus fantazijos ar valios važiuoti iki išvardytų užkandinių, vakarą visada „ištrauks“ „Cirle K“ dešrainis ar prancūziškas sumuštinis.

Paklausti, kur vėlai vakare mėgsta užkąsti, dalis skaitytojų nusprendė papokštauti. Vieni juokėsi, kad pasidalinus geromis vietomis, po to teks stovėti eilėse, o kiti piktokai replikavo normalius žmones naktį miegant.

Bene šmaikščiausias kaunietis prisiminė jau seniai neveikiančias maitinimo įstaigas: „Dažniausiai varom į „Riešutą“ kibinų su arbūzų uogiene. O šiokiom dienom „Merkurijuj“, trečiam aukšte, restoranas „Tulpė“ – dienos pietų ir pusę sriubos. Dar kažkada neseniai buvom „Konrado cukrainėj“, ten tai pasiimi vieną su obuoliais, dvi su mėsa ir komytė.“

Ką daryti, jeigu neturite automobilio? Žmonės nestinga puikių patarimų ir tokioms situacijoms: „Į šaldytuvą kartais užsuku naktį.“ Arba „pas kaimynę, kurios vyrui naktinė pamaina.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA