Šį sekmadienį „Urmas“ pasitiks uždarytomis durimis | Kas vyksta Kaune

Šį sekmadienį „Urmas“ pasitiks uždarytomis durimis

„Urmo“ nuotr.

Kaune įsikūręs prekybos miestelis „Urmas“, kitaip nei daugelis kitų didžiųjų prekybos įmonių Lietuvoje, jau ne pirmus metus per didžiausias metų šventes nedirba. Taip pat ir per Motinos dieną, kurią vadina viena iš reikšmingiausių švenčių.

Kaip rašoma „Urmo“ pranešime spaudai, daugelį metų Lietuvoje netyla diskusijos dėl parduotuvių ir prekybos centrų darbo per didžiąsias metų šventes. Daugelis pagrindinių prekybos tinklų iki šiol eksperimentuoja per šventes trumpindami darbo laiką, kartais nuspręsdami visai nedirbti arba uždaryti tik dalį parduotuvių.

Prekybos miestelis „Urmas“, nepaisant to, kad yra didžiausias prekybos kompleksas Kauno regione (2500 parduotuvių) ir viena populiariausių kauniečių ir miesto svečių apsipirkimo vietų (25 tūkst. lankytojų per parą), per svarbiausias metų šventes nedirba.

„Nedirbame dvi Kalėdų ir Velykų dienas, Lapkričio 1-ąją ir per Motinos dieną. Manome, kad šios šventės yra pernelyg svarbios, jog žmonės jas praleistų ne su savo šeima, o darbe. Didelė dalis mūsų nuomininkų yra nedidelių šeimos verslų atstovai, kuriems šeima ir jos vertybės yra labai svarbios. Kitas dalykas, kad pas mus darbuojasi apie 6 tūkst. darbuotojų, o tai reiškia, kad daugybė žmonių svarbiomis akimirkomis neturėtų greta savęs brangių artimųjų“, – pranešime cituojamas „Urmo“ atstovas Jonas Plenta.

Dėl šios priežasties prekybos miestelis nedirba ir per Motinos dieną. „Mama yra svarbiausias žmogus turbūt kiekvienam, todėl norime, kad pas mus besidarbuojančios mamos galėtų šią ypatingą dieną praleisti su savo vaikais. O vaikai galėtų būti su savo mamomis, turėtų užtektinai laiko aplankyti kituose miestuose gyvenančias savo gimdytojas“, – pasakojo J. Plenta.

Pasak jo, klientai į šį „Urmo“ sprendimą žiūri supratingai. Nemaža dalis jų taip pat laiką leidžia ne apsipirkinėdami, o su artimais žmonėmis. Daugelis yra nuolatiniai parduotuvių pirkėjai, pažįsta prekybininkus asmeniškai ir supranta jų norą svarbiausių švenčių metu nedirbti.

Motinos diena švenčiame daugelyje pasaulio šalių, dažniausiai pavasarį. Daugelis krikščioniškos Vakarų civilizacijos valstybių šią gražią šventę mini gegužės mėnesį. Manoma, kad vieni iš pirmųjų šventę minėti ėmė britai. Nuo XX a. pradžios Motinos diena aktyviai minima JAV antrąjį gegužės sekmadienį, tą pačią dieną ją švenčia ir daug Europos valstybių.

Lietuvoje šventės išpopuliarėjimas taip pat siejamas su JAV, nes greičiausiai su šia tradicija Lietuvos gyventojus supažindino į Ameriką emigravę lietuviai. Tačiau Lietuvoje nuspręsta šventei pasirinkti pirmąjį gegužės sekmadienį, o ne antrąjį. Kartu su Lietuva Motinos dieną dar švenčia Vengrija, Portugalija, Ispanija, Pietų Afrika, Rumunija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA