Daugybę aistrų sukėlusi mokykla patraukė teatralų dėmesį | Kas vyksta Kaune

Daugybę aistrų sukėlusi mokykla patraukė teatralų dėmesį

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Netradicinio teatro festivalis „Namas Nr. 2” netrukus, 2019 m. birželio 15 – liepos 10 dienomis, vėl ieškos sau namų, kuriuos laikinai ras vienoje seniausių Kauno mokyklų. Šiemet teatras apsigyvens daug aistrų sukėlusioje šimtametėje buvusioje V. Bacevičiaus pradinėje mokykloje ant Žaliakalnio kalno.

[galerija kiek=”4″]

„Pirmasis teatro festivalis pernai vyko gyvenamajame name V. Putvinskio gatvėje, šiemet kviečiame užsukti į mokyklą. Kodėl ten? Juk būtent čia įvyksta rimtesnė pažintis su teatru: gimsta meilė arba nukrečia šaltas drebulys vos išgirdus žodį „Teatras”. Pasirinkti šią erdvę inspiravo ir antrųjų metų tema: virsmas iš vaiko į suaugusįjį, pasyvaus – aktyvų”,- pasakoja festivalio organizatorės Renata Bartusevičiūtė ir Paulina Nešukaitytė.

Šiemet festivalio programą sudaro ne tik spektakliai ir pasirodymai, bet ir edukacinės veiklos. Nors netradicinis teatras, įtraukiantis ir įvietintas teatras, nėra jokia panacėja, visgi jį priimti, kuomet kiekvienas žiūrovas tampa dalyviu, vis dar, regis, sudėtinga. Šiemet organizatorės kviečia kartu susipažinti ir išmokti prisijaukinti įtraukiantį teatrą, kuriame neegzistuoja užkulisiai, aktoriai nevaidina saugiu atstumu, neegzistuoja pasyvus stebėjimas. Čia reikia pasikliauti savo pojūčiais, būti atviriems ir smalsiems: įsitraukti į čia ir dabar vykstantį kūrybinį procesą.

Šiemet festivalis vyks taip pat kupiname istorijos pastate. Buvusios mokyklos pastatą pastatė ir 1903-1904 m. fundavo žydas Leiba M. Markusas. Jame veikė 2-asis Kauno tvirtovės pėstininkų pulkas, vėliau jame buvo įsikūrusios įvairios Lietuvos kariuomenės įstaigos. Kai stabilizavosi valstybės gyvenimas, nuo 1935 m. pastate ėmė veikti 28-oji Kauno miesto pradinė mokykla.

Dar daugiau gastrolių

Festivalį birželio 15 dieną atidarys suomių kolektyvas „Center Of Everything” teatriniu emociniu užtaisu „Pojūčių kokteilių baras”. Režisieriaus Sami Henrik Haapala pasirodymas idealiai tinka tiems, kas dar niekada nėra buvę įtraukiančio teatro pasirodyme ir nežino, ar tikrai jam toks teatras patiks. Nei daug, nei mažai – 20 koncentruotų minučių, kurių metu aktoriai iš Jūsų pasirinktų ingredientų suplaks pojūčių kokteilį!

Birželio 20 d. mokslo metus baigsime Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektakliu „#beskambučio“. Aktorius ir režisierius Paulius Tamolė kviečia į atvirumo pamoką, kuri skirta ne tik moksleiviams, bet ir jų tėvams, draugams ir bičiuliams. Dalintis savo asmeninėmis istorijomis spektaklyje ir taip skatinti pokyčius P.Tamolė pakvietė įvairių kartų aktorius.

Liepos 4 d. Jungtinis Nyderlandų ir Jungtinių Amerikos Valstijų šokėjų duetas pasirodyme „KORiDORIUS” pakvies į mokyklos erdvę pažvelgti netradiciškai. Kas taps trečiuoju veikėju ir sukurs naują trio su Billu ir Nielsu? Festivalio programą liepos 10 d. uždarys italų dueto, Emanuele Nargi ir Riccardo Brunetti, bei Lietuvos menininkų grupės interaktyvi patirčių kelionė „Terre-Moto”.

Edukacija vaikams ir profesionalams

Šiemet dėmesį festivalis skiria edukacijai. Festivalio programą papildė kūrybinės veiklos teatro profesionalams ir vaikams, skirtos susipažinti ir išbandyti įtraukiančio teatro metodus. Teatro stovykla vaikams „Kurkime teatrą!” mažųjų lauks birželio 25-29 dienomis.

Jau minėto italų dueto, aktoriaus, režisieriaus E. Nargi ir profesoriaus R. Brunetti, kurie dalyvavo ir patirties sėmėsi pas žymiausius pasaulio teatralus: Julia Varley ir Eugenio Barba, Jairo Cuesta, Maud Robart, Augusto Omolù, Franco Acquaviva, Judita Malina, Gennadi Bogdanov ir kt., teatro dirbtuvės liepos 4-10 dienomis yra skirtos teatro profesionalams (aktoriams, atlikėjams, scenografams, režisieriams). Jų metu dalyviai bus supažindinti ir praktiškai galės išbandyti įtraukiančiojo teatro technikas.

Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Kauno miesto savivaldybė. Festivalį organizuoja viešoji įstaiga INCA LT.

Daugiau informacijos apie festivalio programą, registraciją į vaikų stovyklą ir kūrybines teatro dirbtuves galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA