Pagrindinėse Kauno gatvėse eismo pakeitimai – mažėja kairiųjų posūkių | Kas vyksta Kaune

Pagrindinėse Kauno gatvėse eismo pakeitimai – mažėja kairiųjų posūkių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pastaruoju metu Kaune gatvėse padidėjus transporto srautams imtasi priemonių, kurios padės mažinti eismo spūstis. Žvilgsniai nukrypo į vieną iš pagrindinių avarijų ir eismo kamščių kaltininką – kairįjį posūkį.

„Mieste pastebime ženkliai išaugusius eismo srautus. Tai lemia miesto pakraščiuose esančių gatvių ir kelių rekonstrukcijos. Didžiausia jų – A1 magistralės remontas ties „Mega“. Daugiau automobilių reiškia daugiau spūsčių, o vieni pagrindinių kamščių kaltininkų – kairieji posūkiai“, – aiškino Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vadovas Paulius Keras.

P. Kero teigimu, automobilių skaičius ženkliai išaugo Taikos prospekte bei Savanorių prospektą kertančiose gatvėse, o būtent dėl kairiųjų posūkių į kiemus mažėja gatvių laidumas ir formuojasi spūstys.

Šią savaitę 9 kairiųjų posūkių neliko 400 metrų ilgio Birželio 23-osios gatvės atkarpoje tarp Savanorių ir V. Krėvės prospektų. Artimiausiu metu kairiojo posūkio neliks K. Petrausko gatvėje ties Savanorių prospektu.

„Suprantame, jog daliai gyventojų kils nepatogumų, tačiau privalome žiūrėti plačiau ir sudaryti kuo geresnes eismo sąlygas visiems vairuotojams“, – sakė P. Keras.

Nuo šiol eismas sklandžiau vyks ir Parodos kalnu kairįjį posūkį panaikinus Vytauto prospekte ties 56-uoju numeriu pažymėtu namu.

Prieš keletą metų kairiųjų posūkių į kiemus ir privačias teritorijas neliko Savanorių prospekte, jie buvo perkelti į sankryžas, jose įrengiant papildomas lėtėjimo juostas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA