„Nemuno žiede“ plieninių žirgų aistruoliai lėkė kartu su pareigūnais | Kas vyksta Kaune

„Nemuno žiede“ plieninių žirgų aistruoliai lėkė kartu su pareigūnais

Kauno apskrities VPK nuotr.

Ketvirtadienį motociklus pasibalnoję policijos pareigūnai ir šios transporto priemonės mėgėjai susirinko į neįprastą prevencinę priemonę Kauno rajone. „Nemuno žiedo“ trasoje motociklininkai tobulino teorines vairavimo žinias ir praktinius įgūdžius.

„Motociklu važiuojantis asmuo, visų pirma, turi važiuoti techniškai tvarkinga transporto priemone. Tačiau dar svarbiau, jog motociklą valdantis vairuotojas lavintų savo įgūdžius bei refleksus. Būtent tam ir reikalingos valandos, praleistos šioje trasoje. Čia vairuotojai mokinami ne lėkti, o susiformuoti sąlyginius refleksus. Puikiai išlavinti įgūdžiai asmeniui, važiuojant motociklu, atsiradus netikėtai kliūčiai, leis tai įveikti be skaudžių pasekmių“, – Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pranešime cituojamas „Navas Racing Club“ vadovas Linas Navickas.

Per šiuos metus, iki gegužės 1 d., Kauno apskrityje jau įvyko 9 eismo įvykiai, kuriuose dalyvavo motociklų vairuotojai – jų metu nukentėjo 8 motociklų vairuotojai ir 1 keleivė. Pernai per tą patį laikotarpį įvyko 8 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo 7 motociklų vairuotojai. Pareigūnai, nuolat vykdydami policines ir prevencines priemones ne tik siekia, kad keliuose neįvyktų skaudžių eismo įvykių, užtikrina eismo saugumą, bet ir patys nuolatos lavina praktinius vairavimo įgūdžius.

Gegužės 2 d. Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su vairavimo mokykla „ARV-Auto“, „NAVAS Racing Club“ ir „Nacionalinis žiedas“ organizavo priemonę, skirtą motociklus vairuojantiems asmenims. Mokymai, teigiama Kauno apskrities VPK pranešime, buvo skirti ne tik pareigūnams, bet ir visiems gyventojams, norintiems pagerinti motociklo valdymo įgūdžius.

Prevencinėje priemonėje dalyvavo Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai, Lietuvos kelių policijos tarnybos, taip pat Šiaulių, Utenos bei Telšių apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų Kelių policijos pareigūnai. Ketvirtadienį „Nemuno žiede“ susirinkusiems dviračių motorinių transporto priemonių vairuotojams teorines žinias apie motociklo valdymą dėstė L. Navickas, o praktinius mokymus vedė Vidas Stankevičius – Lietuvos plento žiedo čempiono titulą turintis sportininkas.

„Prisidėdami prie tokių kursų organizavimo siekiame, kad gatvėse ir keliuose nebūtų skaudžių eismo įvykių. Dalyvaudami eisme visi jo dalyviai esame lygūs ir turime laikytis Kelių eismo taisyklių, elgtis atsakingai, – po vykdytos priemonės kalbėjo Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkė Šarūnė Dzimidaitė.

Ji pažymėjo, kad asmenys, važiuojantys motociklu, turi elgtis itin atsargiai, taip pat privalo ne tik puikiai išmanyti Kelių eismo taisykles, bet ir turėti gerus praktinius vairavimo įgūdžius, mokėti saugiai ir efektyviai valdyti tokią transporto priemonę. Todėl labai svarbu nuolat tobulinti vairavimo įgūdžius, būti atsakingiems transporto priemonių vairuotojams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA