Išsisukti nepavyko: nelegaliai alkoholiu prekiavusiai darbuotojai gresia tūkstantinė bauda | Kas vyksta Kaune

Išsisukti nepavyko: nelegaliai alkoholiu prekiavusiai darbuotojai gresia tūkstantinė bauda

Kauno apskr. VPK nuotr.

Ankstyvą antradienio rytą Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus pareigūnai vykdė prevencinę priemonę Kauno mieste. Jos metu tikrinta, kaip laikomasi Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo normų, reglamentuojančių prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimus, rašoma Kauno apskrities VPK pranešime spaudai.

Balandžio 30 d., prevencinės priemonės metu, tikrinant vietas, kuriose prekiaujama alkoholiu, atlikti kontroliniai pirkimai. Vienoje iš viešojo maitinimo įstaigų, pažeidžiant esamą teisinį reguliavimą, Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo draudžiamu laiku buvo prekiaujama alkoholiu, suteikiant galimybę išsinešti.

Taip pat nustatyta, kad alkoholį pardavusi darbuotoja tikrinamojoje įmonėje galimai dirba neteisėtai. Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriuje pradėtos administracinių nusižengimų teisenos dėl nelegalaus darbo ir mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais tvarkos ar kitų alkoholinių gėrimų pardavimo, laikymo ir gabenimo reikalavimų pažeidimo, atliekamas aplinkybių patikslinimas.

Moteriai gresia bauda iki 5 000 eurų.

Policija primena, kad viešojo maitinimo vietose įsigytų alkoholinių gėrimų išnešimas iš viešojo maitinimo vietų pirmadieniais–šeštadieniais iki 10 valandos ir nuo 20 valandos, o sekmadieniais – iki 10 valandos ir nuo 15 valandos užtraukia atsakomybę alkoholinius gėrimus iš alkoholiu prekiaujančių įmonių išsinešusiems asmenims. Numatyta bauda – nuo 14 iki 90 eurų.

Tokios ir panašaus pobūdžio prevencinės priemonės bus aktyviai vykdomos ir ateityje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA