Numatytos ilgai planuoto tilto ties upių santaka statybos | Kas vyksta Kaune

Numatytos ilgai planuoto tilto ties upių santaka statybos

BNS 2019/05/01 09:59
R. Tenio nuotr.

Kaune planuojamos dar vienos statybos – Kėdainių gatvės tiltas Kaune turėtų būti pradėtas statyti kitais metais.

„Kėdainių tiltas yra projektuojamas, buvo pristatoma vizualizacija, kaip jis atrodys, kol kas tik mums. Viešinimas kaip ir visų projektų tikrai vyks ir bus pristatomas visuomenei“, – BNS šią savaitę sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Pasak jo, projektavimo darbai turėtų būti baigti šių metų viduryje, tuomet jie bus pristatyti visuomenei.

„Po to turėtume susiplanuoti biudžetą ir kitais metais pirktume darbus, jau galėtų prasidėti statybos“, – sakė administracijos vadovas.

Tilto projektą rengia architektūrinį konkursą laimėjusi bendrovė „Processoffice“.

Jų projekte transporto srautas perkeltas į tolimesnę nuo santakos tilto dalį, o pėstiesiems palikta ta tilto pusė, iš kurios atsiveria vaizdas į senamiestį ir santaką bei kuria įspūdį lyg nuo kalno žvelgtumei į miestą.

Apie tiltą, nuo Kėdainių gatvės Vilijampolėje gavusį Kėdainių tilto pavadinimą, Kaune svarstoma ne vienus metus.

Teigiama, kad šis tiltas turėtų padėti sumažinti transporto srautus per miesto centrą ir palengvinti susisiekimą tarp dviejų Nemuno krantų ties Marvele ir Vilijampolės, Šilainių mikrorajonais. Šiuo metu vairuotojai tam renkasi miesto senamiestyje esančias Gimnazijos, Šauklių gatves.

Vis dėlto dalis architektų bendruomenės ir visuomenės kritikuoja tiltui numatytą vietą ir jo reikalingumą, teigdami, jog tiltas bus matomas nuo Nemuno ir Neries upių santakos, todėl sudarys vizualinę taršą šioje unikalioje Kauno vietoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA