Kauną sudrebins eitynės ir mitingas – ragina kovoti už savo teises | Kas vyksta Kaune

Kauną sudrebins eitynės ir mitingas – ragina kovoti už savo teises

BNS, Kas vyksta Kaune 2019/05/01 09:33
R. Tenio nuotr.

Trečiadienį, Tarptautinę darbo dieną, profesinės sąjungos Vilniuje ir Kaune organizuoja eitynes bei mitingus, per kuriuos ragins dirbančiuosius kovoti už savo teises.

Kaune profesinė sąjunga „Sandrauga“ organizuoja Tarptautinę darbuotojų dienos švenę, tiesa, ji kiek skirsis nuo įprastų renginių, o startas – 12 valandą Nepriklausomybės aikštėje.

Susirinkusieji žygiuos eitynėse. Eisena prasidės Laisvės alėjos ir A. Mickevičiaus gatvės kampe ir tęsis iki Nepriklausomybės aikštės. Čia planuojamas mitingas „Išgirskite mus“.

„Visi kartu paraginsime valdžią išgirsti ir priminti mūsų, darbuotojų, teises!!! Reikalausime, kad valdininkai išgirstų, kad reikia daryti tai, ko žmonėms ar darbuotojams iš tikrųjų reikia, o ne ką nori jie patys!“ – teigiama „Sandraugos“ pranešime.

Panaši akcija vyks ir Vilniuje. „Kosmosas tik išrinktiesiems, kovok dėl savo teisių čia“, – teigiama Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos kvietime į akciją Vilniuje.

Čia eitynės vyks nuo Seimo Gedimino prospektu iki Vyriausybės, čia vidurdienį organizuojamas mitingas-koncertas.

Profsąjungos reikalauja orių atlyginimų visiems, nemokamos sveikatos priežiūros, mokslo ir kitų viešųjų paslaugų, lygaus darbo įvertinimo ir pasidalijimo, lygių teisių į Lietuvą atvykstantiems darbuotojams, kad miestai būtų pritaikyti žmonėms, o ne verslui.

„Lietuvoje net ketvirtadalis darbuotojų gauna minimalią algą. Ši alga – tai „skurdo atlyginimas“, patenkinantis tik minimaliausius išgyvenimo poreikius, bet kuriantis milijoninius pelnus darbdaviams. Valstybė turi nustoti pataikauti verslui, vardan ekonominio augimo aukoti socialinę apsaugą ir viešąjį sektorių“, – teigiama profsąjungų kreipimesi.

„Vienodų darbo ir socialinių teisių užtikrinimas visiems darbuotojams, nepaisant jų lyties, tautybės, rasės, pasitarnauja visų darbuotojų gyvenimo sąlygų gerinimui“, – pabrėžia profsąjungos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA