Prie Kauno vėl šurmuliuos tradicinis aitvarų festivalis | Kas vyksta Kaune

Prie Kauno vėl šurmuliuos tradicinis aitvarų festivalis

R. Tenio nuotr.

Gegužės 11 diena Zapyškiui ir jo svečiams padovanos vieną iš gražiausių pavasario švenčių – aitvarų festivalį „Tarp žemės ir dangaus“. Šis renginys skaičiuoja jau tryliktus metus ir nesustoja augti. Šventė, kaip visada, vyks Zapyškio kurortinėje teritorijoje, Nemuno slėnyje, šalia gotikinės architektūros perlo – šv. Jono Krikštytojo bažnyčios.

[galerija kiek=”4″]

Kaip skelbiama Kauno rajono savivaldybės pranešime, festivalio metu tradiciškai vyksta aitvarų kūrybinės dirbtuvės. Šiemet dirbtuvės ypatingos, nes kvies visus norinčius aitvaruose pristatyti savo mylimo miesto, miestelio ar kaimo pavadinimą ir taip pažymėti Lietuvos vietovardžių metus.

Festivalio metu organizuojamos aitvarų ir lėktuvėlių varžybos, kurioms teisėjauja profesionalūs teisėjai. Aitvarų varžybose kasmet dalyvauja apie 100 dalyvių, kurie varžosi dėl trijų prizinių vietų bei tuo pačiu dalyvauja laimingiausio aitvaro loterijoje.

Lėktuvėlių varžybų entuziastai tikisi, kad besidominčių lėktuvų modeliukais ir dalyvausiančių varžybose taip pat šias metais bus daugiau ir tarp dalyvių vyks įdomi ir atkakli kova. Varžybų nugalėtojams bus įteikti jaunosios kartos stiklo menininkės Valdos Verikaitės kurti rankų darbo apdovanojimai.

Aitvarų festivalyje netrūksta ir kitokios veiklos, kuri susijusi su dangumi ir vėju. Organizatoriai festivalio dalyviams pasiūlys naujų bei įdomių pramogų, kūrybinių edukacijų. Šiemet be tradicinių kūrybinių aitvarų dirbtuvių, varžybų, atvirlaiškių pašto, muilo burbulų šventėje bus erdvinis kinas (planetariumas) „Kinas kitaip”, kuris suteiks galimybę iš arti pažvelgti į nakties dangų – žvaigždes ir žvaigždynus.

Iš Vilniaus atvyks Labdaros ir paramos fondo „Rugutė“ atstovai, kurie surengs „Palankaus vėjo malūnėlių“ kūrybines dirbtuves – jų metu įvairiausiais ornamentais bus marginami malūnėlių koteliai. Jau antrus metus festivalyje lankysis B. Oškinio vaikų aviacijos mokykla su balansuokliu „Tununuku“. Aitvarų festivalio logotipą, kurio autore prieš penkerius metus tapo Raminta Kriščiūnaitė, galės išpurkšti tatuiruočių meistrai, o norintieji šį ženklą įsiamžins ir ant marškinėlių.

Aitvarų festivalio „Tarp dangaus ir žemės 2019“ programa / Kauno r. sav. nuotr.

Tarp įvairių edukacijų, dirbtuvių ir pramogų, festivalyje skambės ir gyvo garso muzika. Šiais metais, aitvarų festivalis dovanoja net tris koncertus. Pirmiausiai koncertuos Raudondvario kultūros centro muzikinių projektų grupė „Vitražai“. Grupės nariai koncerto metu atliks ir festivalio himną – dainą „Aitvaras“, kurio autorius Andrius Kulikauskas. Pirmą kartą „Aitvaras” nuskambėjo 2014 metais, kai festivalyje svečiavosi pats dainos kūrėjas.

Antrieji scenos svečiai – festivalio draugų „Kaunas + Kauno rajonas Europos kultūros sostinė 2022“ naujieji ambasadoriai – grupė „The Roop“. Festivalio pabaigoje – nepakartojamas Kostas Smoriginas. Aktorius bei bardas scenoje pasirodys kartu su muzikantais Audriumi Balsiu ir Martynu Kuliavu.

Festivalio metu renginio dalyviai skanaus įvairaus, netradicinio maisto. O festivalio „Tarp žemės ir dangaus“ vieta, skelbia Kauno rajono savivaldybė, unikali tuo, kad į ją galima atvykti įvairiomis transporto priemonėmis. Planuojantiems automobilius palikti namuose į Zapyškį rekomenduojama keliauti dviračiais, atplaukti laivu „Kaunas“, kuris plaukia nuo senosios Kauno prieplaukos, bei patogiai atvykti viešuoju transportu iš Kauno autobusų stoties.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA