Žalgiriečių autografų kauniečiai traukia į turgų | Kas vyksta Kaune

Žalgiriečių autografų kauniečiai traukia į turgų

Organizatorių nuotr.

Nors daugumai atrodo, kad šiais laikais visko, ko reikia, galima įsigyti parduotuvėse, tačiau taip, panašu, nėra. Senos knygos, atvirukai, monetos, technika – daiktai, kurių kauniečiai įsigyti traukia į turgų, kur gali rasti ne tik daiktų, kurių niekur kitur nėra, tačiau ir išleisti mažai pinigų.

[galerija kiek=”8″]

Į Kaune vykstantį Bagažinių turgų atvykęs Arnas Miknius sakė ieškantis Hitlerio, Einšteino biografijų, Levo Tolstojaus knygų, taip pat visų Salomėjos Nėries tomų. Anot jo, šių knygų jau kurį laiką jam niekur nepavyksta gauti.

„Knygas noriu ne tik perskaityti, bet ir turėsi savo namų bibliotekoje, tad galiu sumokėti ir daugiau, svarbiausia rasti kas turėtų. Žmona paprašė paieškoti ir nupirkti bet ko susijusio su delfinais – ar tai indai, žaislai, papuošalai. Ji jų gerbėja ir turi per 400 įvairių daiktų delfinų tematika.

Visai netikėtai nusipirkau veikiantį „Šilelio“ televizorių. Negalėjau neįsigyti kai jo kaina 4 eurai, o žiūrėti galima garaže, sode ar tiesiog automobilyje, tereikia antenos. Už tiek televizoriaus niekur kitur negausi, o ir jei taps nereikalingu už tiek pat parduosiu“, – sakė A. Miknius.

Algis Valaitis / Organizatorių nuotr.

Ne pirmą kartą į Bagažinių turgų atvykusio Algio Valaičio bagažinėje – atvirukai, monetos, krepšininkų autografai, įvairūs medaliai ir Vyčio ženklai, už kai kurių jų turėjimą jam prieš 40 metų teko pasiaiškinti tuometiniam saugumui.

„Kartą mane iš autobuso išlaipino saugumo vyrai, prašė paaiškinti, kodėl esu įsisegęs sidabrinį vytį. Tokių ženklų demonstravimas buvo draudžiamas, už tai grėsė keletas parų už grotų. Tačiau tąkart viskas baigėsi geruoju, buvau paleistas, o vytis – konfiskuotas. Panašių ženkliukų turiu atsivežęs parduoti ir dabar, yra ateinančių klausiančių, o aš iškart parodau“, – pasakoja iš Kauno Šančių mikrorajono kilęs ir „Drobės“ gamykloje pameistriu dirbęs Algis.

Kad kiekvienas daiktas turi išskirtinę istoriją patvirtina ir tarp vyro parduodamų daiktų besipuikuojantys krepšininkų Modesto Paulausko, Arvydo Sabonio, boksininko Algirdo Šociko autografai ant jų nuotraukų. „Teko ilgai stovėti ir laukti prie Halės, kol šiuos autografus pavyko gauti. Jokioje parduotuvėje tokių dalykų nenusipirksi“, – prisimena vyras.

Turgus tampa įdomiu ne tik vyresniems, tačiau ir jaunimui. Čia galima rasti muzikos įrašų, kurių internete atrasti ne visuomet pavyksta. Taip pat sau daiktų randa ir naujai namus įsirenginėjančios poros. Turguje apsilankę Paulina ir Tadas sako niekada netikėję, kad savo šiuolaikiškam interjere pasiges klasikos.

„Įsirenginėjant namus atrodė, kad visi čia esantys daiktai turėtų pradėti savo gyvenimą ir senų čia nebereikia. Tačiau viskas pasikeitė pagyvenus čia metus, nusprendėme, kad reikia naujų spalvų ir kažko, turinčio istoriją, charizmą. Prieš savaitę nusipirkome sieninį laikrodį, paveikslą ir veidrodį, šiandien ieškome servizo, nuotraukų rėmelių, pirksime ir grybukų keptuvę, jau nusižiūrėjome“, – sako Paulina Ružaitė.

Bagažinių turguje daug kas parduoda ir namuose ilgai kauptus, tačiau vėliau nereikalingais tapusius senovinius aksesuarus. „Kažkada daiktų rinkimas buvo pomėgis, tačiau laikui bėgant jie tik rinko dulkes, nusibodo jas valyt. Parduodame ir dalgį, ir krepšį kopūstams slėgti, juos kadaise naudojo mūsų seneliai“, – prisimena Gražina.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA