Per Atvelykio šventę Kauno rajono senjorams – ypatingas dėmesys ir gausybė pramogų | Kas vyksta Kaune

Per Atvelykio šventę Kauno rajono senjorams – ypatingas dėmesys ir gausybė pramogų

Kauno rajono bendruomenės puslapio soc. tinkle „Facebook“ nuotr.

Sekmadienio popietę Raudondvario dvaro teritorijoje vykusioje Atvelykio šventėje dėmesiu ir bendravimu buvo apdovanoti garbaus amžiaus Kauno rajono gyventojai. Pokalbiai, žaidimai, muzika ir daugelis kitų širdį nudžiuginusių dalykų tądien praskaidrino įprastą senjorų dienos tėkmę.

Raudondvario dvare vyko tikrų tikriausia garbaus amžiaus žmonių draugystės šventė. Gausus būrys pasitempusių solidžių vyrų bei pasidabinusių damų – taip atrodė Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje ir jo kiemo erdvėse surengta Atvelykio popietė, rašoma Kauno rajono bendruomenės puslapyje, socialiniame tinkle „Facebook“.

Užsukusieji čia vaišinosi sočiais patiekalais ir gardumynais, kalbėjosi gurkšnodami arbatą bei tikrindami jėgas šachmatų partijoje. Vyrai turėjo galimybę atiduoti save į profesionalų rankas ir pasinaudoti kirpyklos „The Barber“ paslaugomis.

„Vienas niūriausių gyvenimo rudens atspalvių yra vienatvė, – kalbėjo projekte dalyvaujanti virtuvės ant ratų „Maisto manija“ savininkė Inga Barkauskienė, paklausta, kas ją paskatino prisidėti prie akcijos. – Lankydami vienišus senjorus, rengdami jiems šiltus, susibūrimus, tikime, kad taip padėsime šiems žmonėms pasijusti mažiau vienišiems ir atskirtiems.“

O kokia gi šventė be muzikos ir dainų – renginio dalyviai klausėsi džiazo pianisto Artūro Anusausko, atlikėjos Evos bei Neveronių folkloro ansamblio „Viešia“ koncertinės programos ir daug bendravo – vieni sutikdami su seniai pažįstamais bičiuliais, kiti – užmegzdami naujas pažintis.

Ši Atvelykio šventė Kauno rajone – socialinio projekto „Po mažą žingsnelį kartu“ dalis. Vienas iš renginio iniciatorių skulptorius Andrius Vosylius pasakojo, kad tokia iniciatyva – skirta suburti pagyvenusius vienišus žmones, skatinti juos susipažinti, bendrauti.

Projekto vykdytojai, dažniausiai aplankantys mažų miestelių senelių globos namus, slaugos ligonines, šįsyk pasirinko Kauno rajoną. Ir pirmą kartą iš kamerinės erdvės išėjo į visiškai kitokią – puošnią, iškilmingą Raudondvario dvaro aplinką, rašoma Kauno rajono bendruomenės puslapyje.

Renginio, draugėn subūrusio 500 garbaus amžiaus žmonių, partneriais tapo Kauno rajono savivaldybė ir Raudondvario dvaras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA