,,Tulpės“ sanatorija – sveikatinimo paslaugų pradininkė | Kas vyksta Kaune

,,Tulpės“ sanatorija – sveikatinimo paslaugų pradininkė

Organizatorių nuotr.

Birštono „Tulpės“ sanatorijos gydymo ir sveikatinimo tradicijų ištakos siejamos su kurorto istorija. Gydomieji mineraliniai vandenys, durpinis purvas, unikalus mikroklimatas ir Nemuno kilpų landšaftas – tai išskirtiniai kurorto turtai, be kurių Birštonas neįsivaizduojamas, o sanatorijos „Tulpė“ veiklos pradžia siejama su laikotarpiu, kai Lietuvai atgavus nepriklausomybę, Birštono kurortu ėmė domėtis Raudonasis Kryžius ir 1927 metais pastatė pirmąją kurorte purvo gydyklą.

[galerija kiek=”8″]

Purvo gydyklų kompleksas su Raudonojo kryžiaus emblema ir šiandien puošia kurortą ir tapo neatsiejamu Birštono kurorto simboliu.

Sveikatinimo paslaugos ir programos pagal kiekvieno poreikius

Gydyklų komplekse, „Tulpės“ svečius pasitinka baseino ir pirčių kompleksas įsiliejantis į Nemuno kraštovaizdį, atsiveriantį pro didelius baseino ir mankštos salių langus. Čia pulsuoja kasdienis kurortinio gydymo gyvenimas-tai gydymas ir sveikatinimas aukštos mineralizacijos „Vaidilutės“ mineraliniu vandeniu. Tai unikalus savo sudėtimi ir mineralų koncentracija vanduo, veikiantis per odos neuroreceptorius ir suteikiantis galią organizmo sveikimo mechanizmams – po „Vaidilutės“ procedūrų svečiai dažnai jaučiasi taip lyg „būtų išaugę sparnai“.

Be procedūrų su gydomuoju mineraliniu vandeniu ir purvu svečiams taip pat siūloma judesio terapijos procedūros vandenyje, salėje arba šalia esančiame parke. Procedūras papildo apartinė terapija (nuskausminimas, limfodrenažas, magneto, šviesos terapija ir kt.) , įvairūs segmentiniai masažai, antistresines relaksacinės procedūros bei platus kūno ir veido odos puoselėjimo paslaugų kompleksas.

„Tulpės“ sanatorijoje didžiausias dėmesys skiriamas sveikatinimui ir medicininei reabilitacijai. Čia sustiprėti ir atgauti jėgas atvažiuoja ne tik savaitgaliui, bet ir ilgesniam laikotarpiui net tik iš Kauno ir kitų Lietuvos miestų, bet ir užsienio. Paslaugų įvairovė, senos tradicijos besiremiančios pasauline praktika, bei naujos technologijos taikomos kompleksiškai gydant ir profilaktiškai užkertant kelią daugeliui susirgimų. Medicininė reabilitacija tai ypač sunkių pacientų, atsiųstų iš ligoninės po sudėtingų operacijų ar ligų – atstatomajam gydymui ir jų gyvenimo pilnatvės užtikrinimui.

Nauja „Baltoji vila“ – laukia svečių!

Prieš metus duris atvėrė rekonstruota „Baltoji vila“ , čia svečių laukia šiuolaikiškai įrengti patogūs vienviečiai, dviviečiai kambariai, šeimyniniai apartamentai, ir apartamentai su virtuvėle.Pro šios istorinės vilos kambarių langus “Tulpės” sanatorijos svečiai turi galimybę mėgautis gamtos ramybe, nepakartojamu vaizdu į Nemuną, Vytauto parką, gėrėtis lėta upės tėkme, klausytis paukščių garsų.

Sanatorijoje „Tulpė“ yra laukiamas kiekvienas svečias, jį pasitiks sanatorijos medikų komanda, šeimyninė aplinka ir tik jam tinkamos išskirtinės paslaugos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA