Vytauto parke atliekami karuselių ardymo darbai – tiksinti bomba praeiviams | Kas vyksta Kaune

Vytauto parke atliekami karuselių ardymo darbai – tiksinti bomba praeiviams

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Balandžiui perkopus į antrąją pusę legendiniame Kauno Vytauto parke pradėtos demontuoti daugelį metų miesto gyventojus ir svečius džiuginusios karuselės. Darbams įgavus pagreitį, vaizdai nedžiugina, o priešingai – kelia susirūpinimą kauniečiams.

[galerija kiek=”4″]

„Esame labai susirūpinę dėl darbo kultūros ir saugumo mūsų mieste. Vytauto parke, kur yra demontuojami seni atrakcionai, darbinė zona palikta nesaugiai“, – pastebi „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai.

Čia, sako kauniečiai, gali rimtai susižeisti vaikai ar paaugliai, todėl teritoriją privaloma aptverti bent skiriamąja „Stop“ juosta.

Jų atsiųstuose vaizduose dalis išardytų ryškiaspalvių Vytauto parko karuselių paliktos gulėti plynoje teritorijoje. Čia vis dar matyti ne tik likę jų geležiniai bei mediniai pamatai, bet ir styrantys ant atrakcionų viršūnių pritaisyti smaigaliai, paguldyti taip, jog palypėję ant specialaus pagrindo juos pasiektų praeiviai.

Saugumo įspūdžio šitaip palikta darbinė zona išties nesukelia ir, kaip jau minėta, gali tapti nelaimingo nutikimo priežastimi įvairaus amžiaus gyventojams – susipynus kojoms ir suklupus pasekmės gali būti rimtesnės nei įmanoma numanyti.

Šeštadienį kelis kartus bandant susisiekti su Kauno Vytauto parko savininku Ričardu Šidlausku telefonu, pašnekovo atsako sulaukta nebuvo. Gavę jo komentarą apie tai, kodėl, tikėtina, nebuvo pagalvota, kaip tinkamai paruošti ir palikti karuselių demontavimo vietą, papildysime.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad didelis sujudimas dėl Vytauto parko kilo pernai spalį – mėnesio pradžioje ant atrakcionų iškabintas Kauno savivaldybės nurodymas per vieną mėnesį nugriauti neteisėtus įrenginius, „esančius ant Kauno savivaldybei nuosavybės teise priklausančių inžinerinių statinių ir (…) patenkančius į (…) kultūros paveldo teritoriją“.

Tarp kauniečių pasklido kalbos, kad čia ketinama statyti prabangius kotedžus, tačiau savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė tuomet patikino, kad Vytauto parkas yra valstybės saugoma miško teritorija, todėl apie kažkokias statybas negali būti nė kalbos.

Savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas dėstė parko įrenginius esant fiziškai nusidėvėjusius ir ant valstybinės žemės stovint nelegaliai. Valdžios atstovai retrospektyviai suskubo klausti kauniečių, ką jie norėtų matyti žaliojoje erdvėje ir savo ruožtu dar iki 2018-ųjų pabaigos žadėjo tvarkyti takus ir aikšteles, įrengti apšvietimą ir naujus suoliukus, tačiau nurodytu laiku verslininkams nenukėlus įrenginių, viskas liko pažadais.

Atrakcionams peržiemojus, kovo antroje pusėje valdininkai ėmė krutinti savininkus jau griežtesniu tonu. V. Šiliauskas BNS sakė, kad neišardžius supynių, tai padarys miestas ir už darbus pateiks sąskaitą. Išties teritorijoje balandį buvo pradėję suktis „Kauno švaros“ darbininkai, tačiau su demontavimo nuotaikomis pasirodžius savininkams, reikalas perleistas jiems.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA