JAV medicininės įrangos kūrėja ir gamintoja „Hollister Incorporated“ sparčiai įsilieja į vietos bendruomenę | Kas vyksta Kaune

JAV medicininės įrangos kūrėja ir gamintoja „Hollister Incorporated“ sparčiai įsilieja į vietos bendruomenę

D. Merkšaičio nuotr.

Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) įsikūrusi JAV medicininės įrangos kūrėja ir gamintoja „Hollister Incorporated“ sparčiai įsilieja į vietos bendruomenės gyvenimą. Balandžio pradžioje gamyklos vadovybė susitiko su gretimų Karmėlavos ir Ramučių gyvenviečių savivaldos atstovais, su kuriais aptarė galimą tolesnę partnerystę.

„Atidarydami naują gamyklą ir įsiliedami į Lietuvos rinką, tampame ne tik investuotojais ir darbdaviais, bet ir didele dalimi vietos bendruomenės. Mūsų gamyklą Kauno rajone supa net kelios gyvenvietės, turinčios aktyvias vietos bendruomenes, todėl mums svarbu jas pažinti ir suprasti jų poreikius. Džiaugiamės galėdami susipažinti su vietos savivaldos atstovais, išklausyti jų lūkesčius ir atsakyti į jiems rūpimus klausimus. Tikime, kad tai bus įžangą į ilgalaikę partnerystę“, – sakė „Hollister“ generalinis vadovas Lietuvoje Shane Caher.

Pasak Karmėlavos seniūnijos vadovės Violetos Armolaitienės, tarptautinės kompanijos steigimasis šiame Kauno rajone svarbus įvykis visai miestelio ir aplinkinių gyvenviečių bendruomenei. „Naujų, o ypač tokių didelių tarptautinių įmonių kaip „Hollister Incorporated“ atėjimas į Lietuvą ir mūsų miestelio kaimynystę mums reiškia labai daug. Tai ir naujų darbo vietų kūrimas mūsų gyventojams, ir galimybė bendromis pastangomis vystyti rajono plėtrą. Jau ne vienerius metus turime aktyviai veikiančią bendruomenę, kuri deda pastangas, kad sukurtų saugią, švarią ir jaukią aplinką čia gyvenantiems. Bendradarbiavimas su skaidriai ir atsakingai veikiančia verslo įmone tik dar labiau sustiprins mūsų pajėgumus“, – sakė V. Armolaitienė.

Pirmuoju bendru gamyklos darbuotojų ir vietos gyventojų projektu taps kasmetinė visuomeninė aplinkos tvarkymo iniciatyva „Darom“. Jos išvakarėse, balandžio 26 dieną „Hollister“ darbuotojai rinksis švarinti Ramučių gyvenvietės centre netoli Kultūros centro esančio parko teritorijos. Joje bus surinktos išmėtytos šiukšlės, sutvarkyta aplinka. Pasak Karmėlavos seniūnės V. Armolaitienės, tai graži ir vaizdinga gyvenvietės vieta, kurią reikia atgaivinti po šaltos žiemos, o tam reikalinga savanorių pagalba.

Kauno rajone naujausią savo gamykla atidariusi ir joje netrukus pradėsianti gamybą JAV bendrovė „Hollister Incorporated“ yra viena iš trijų didžiausių pasaulio stomos priežiūros, šalinimo sistemos sutrikimus lengvinančių priemonių gamintojų, taip pat siūlanti intensyvios terapijos bei žaizdų priežiūros reikmenis.

Gamykloje, kuri šiuo metu baigiama įrengti Kaune, bus gaminamos stomos priežiūros priemonės Europos rinkai. Planuojama, kad per kelerius ateinančius metus joje bus įdarbinta iš viso apie 300 darbuotojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA