Naujoje vietoje kauniečiai pirmą kartą klausėsi džiazo garsų | Kas vyksta Kaune

Naujoje vietoje kauniečiai pirmą kartą klausėsi džiazo garsų

R. Tenio nuotr.

Penktadienio vakarą Kauną užliejo tradicinio festivalio „Kaunas Jazz“ garsai. Startavę Karo muziejaus sodelyje ir apkeliavę Vytauto didžiojo universitetą (VDU), koncertai kėlėsi į iki šiol džiazmenų neišmėgintą Nepriklausomybės aikštę, kur pasirodė užsienio atlikėjai ir kauniečiams puikiai žinomi muzikantai.

Pagrindinių „Kaunas Jazz“ koncertų serijos pradžią skelbė maestro Giedriaus Kuprevičiaus Karo muziejaus sodelyje džiazo stiliumi užgauti varpai, o 19 valandą VDU Didžiojoje salėje albumą „4“ pristatė jaunosios kartos mušamųjų instrumentų virtuozas Ąžuolas Paulauskas.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ praėjusią savaitę pasakojo festivalio sumanytojas Jonas Jučas, tai yra antrasis Ą. Paulausko pasirodymas su autorine programa VDU Didžiojoje salėje per visą „Kaunas Jazz“gyvavimo istoriją.

Antrojoje koncerto dalyje pasirodė legendinis praėjusio amžiaus pabaigos džiazo muzikantas Joshua Redman – saksofonininkas į „Kaunas Jazz“ sceną sugrįžo po 14 metų pertraukos. Į Lietuvą jis atvyko ką tik įvertintas jau septintąją karjeroje „Grammy“ nominacija.

[susije_video kurie=”1″]

„Kaunas Jazz“ šiandien taip pat nuvilnijo naujoje erdvėje – didžioji lauko scena iškilo Nepriklausomybės aikštėje, o čia vykusius koncertus tiesiogiai transliavo „Kas vyksta Kaune“. 20 val. aikštėje pasirodė svečiai iš Izraelio „Selah Collective“ ir lietuviai „Huge Soul“.

22 val. savo muzikos bangas su Kauno bigbendu nuo scenos transliavo charizmatiškasis Linas Adomaitis. Po pasirodymo klausytojus nudžiugino įspūdingas šventinis fejerverkas.

[susije_video kurie=”2″]

23 val. dar nepavargusieji nuo džiazo patraukė į muzikos klubą-barą „Sandėlis“, kur koncertą surengė viešnia iš Suomijos, kontraboso virtuozė Kaisa Mäensivu su kolektyvu „Kaisa’s Machine“. Muzikantė Rygoje vykusiame konkurse „Riga Jazz Stage“ pelnė pirmosios vietos trofėjų.

Daugiau apie šių metų „Kaunas Jazz“ ir detalią tarptautinio džiazo festivalio programą skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA