Kaune fiksuojama iki 5 kartų išaugusi oro tarša | Kas vyksta Kaune

Kaune fiksuojama iki 5 kartų išaugusi oro tarša

Kas vyksta Kaune, BNS inf. 2019/04/26 11:24
R. Tenio nuotr.

Aplinkos apsaugos skyrius informuoja, kad visose oro kokybės tyrimų stotyse vidutinė paros KD10 koncentracija 1,2 – 4,8 karto viršijo ribinę vertę, rašoma bendrovės „Kauno švara“ socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje.

Pasak jų, šiuo metu didžiausią įtaką oro taršai daro žiedadulkės, transporto sukeliamos dulkės ir jau kurį laiką be kritulių įsivyravęs sausas oras. Nepaisant to, prie padidėjusio užterštumo smarkiai prisidėjo iš Baltarusijos Lietuvą pasiekęs miško gaisro dūmų debesis.

„Kol laukiame gausaus, kietųjų dalelių koncentraciją sumažinančio lietaus, Kauno miesto teritorijoje gatvių ir kelių laistymui skiriame ypatingą dėmesį. Švaresnė miesto teritorija sumažintų susirgimų riziką, o oras būtų gaivesnis ir švaresnis“, – praneša „Kauno švaros“ atstovai.

Nuo balandžio 18 d. kiekvieną dieną vandeniu laistomos Kauno gatvės. Per parą išpilama apie 50 kub. m. vandens.

„Miesto teritorijoje esančius žvyruotus kelius laistome kalcio chlorido (druskos) tirpalu. Kasdien sunaudojame apie 10 kub. m. druskos tirpalo“, – pasakoja specialistai.

Kaip skelbia BNS, penktadienį oro užterštumui viršijant normas, ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikams negali būti organizuojama veikla lauke, taip pat lauke negali vykti mokinių kūno kultūros pamokos, praneša Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Specialistai siūlo ugdymo įstaigoms kasdien stebėti aplinkos oro kokybės informaciją ir pastebėjus, kad oro užterštumas padidėjęs, užtikrinti, kad vaikai į lauką nebūtų vedami.

Visuomenės sveikatos specialistai pataria likti namuose, nevesti mažų vaikų į lauką, sandariai uždaryti langus, išjungti vėdinimo sistema, taip pat rekomenduojama saugoti kvėpavimo takus – naudoti marlines kaukes ar respiratorius, vengti aktyvios fizinės veiklos, o blogai pasijutus, nedelsiant kreiptis į gydytojus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA