Sportiška vasara Kaune: nemokamos treniruotės pagal kiekvieno skonį | Kas vyksta Kaune

Sportiška vasara Kaune: nemokamos treniruotės pagal kiekvieno skonį

Organizatorių nuotr.

Penkerius metus gyvuojantis projektas „Judėk sveikai“ kviečia artėjančią vasarą pasitikti anksčiau nei įprastai: naujasis sezonas startuoja jau gegužės 2 dieną. Nemokamose treniruotėse laukiami visi – nuo pačių mažiausiųjų iki senjorų.

Organizatoriai įsitikinę, kad augant užsiėmimų įvairovei ir trenerių gretoms, kauniečiams liks vis mažiau pasiteisinimų išvengti sporto, o sveikas ir aktyvus laisvalaikis mieste taps dar patrauklesnis.

Joga, zumba, bėgimas, Cardio boxing, Stroller fitness, funkcinės treniruotės senjorams ir ne tik. Tai tik dalis visų užsiėmimų, kurių dauguma artimiausiu metu persikels į miesto erdves po atviru dangumi. „Judėk sveikai“ kvies visus kauniečius nemokamai sportuoti Kalniečių, Ąžuolyno, Neries krantinės parkuose, Dainų slėnyje, Panemunės šile, Nemuno saloje ir „Santaros“ gimnazijos stadione.

„Judėk sveikai“ treniruočių informacija / Organizatorių nuotr.

„Sportuojant labai svarbu, kad tai netaptų monotoniška rutina. Šios vasaros „Judėk sveikai“ tvarkaraštis tikrai įvairialypis, todėl čia kiekvienas galės pasirinkti įdomias veiklas pagal savo pomėgius ar netgi fizinį pasirengimą. Svarbiausia, kad ir toliau koncentruojamės į vieną tikslą – populiarinti sveika gyvenseną ir aktyvų laisvalaikį tarp kauniečių“, – pasakoja projekto koordinatorė, Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Lina Pranckevičiūtė.

„Judėk sveikai“ treniruotes jau išbandė tūkstančiai kauniečių. Daugelis jų būtent čia susidomėjo fizine veikla ir pradėjo reguliariai sportuoti. Organizatoriai siekia ir toliau plėsti šią bendruomenę, kviesdami prisijungti skirtingų amžiaus grupių žmones ir plėsdami užsiėmimų geografiją mieste, kad treniruočių vietos būtų kuo patogiau pasiekiamos kiekvienam.

Pernai didelio populiarumo sulaukusios tėvelių su vežimėliais treniruotės Stroller fitness tęsis ir šią vasarą. Kauniečiai su mažyliais antradieniais laukiami Ąžuolyne, o ketvirtadieniais – Neries krantinės parke.

Pirmadieniais ir trečiadieniais visi kviečiami šokio ritmu pajudėti energingose zumbos treniruotėse Šilainiuose, Kauno „Santaros“ gimnazijos stadione, o antradieniais ir penktadieniais trenerė Andra Jarulytė ves bėgimo treniruotes Panemunės šile. Tuo pat metu greta vyks ir užsiėmimai 5–12 metų vaikams, tad smagiai pasportuoti čia galės ištisos šeimos.

Kalniečių parke kasdien vyks funkcinės treniruotės, kuriose galingą energijos užtaisą paskleis daugeliui jau pažįstami „Šešiostrim“ sporto entuziastai ir „Be1sc“ komandos profesionalai. Pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais kauniečiai nuotaikingai plušės vakarais nuo 18.30 val., o antradieniais ir ketvirtadieniais dieną pradės nuo ankstyvų rytinių treniruočių (6.30 val.).

Tris kartus per savaitę funkcinės treniruotės vyks ir specialiai senjorams. Pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais nuo 10 val. vyresnio amžiaus kauniečiai su trenere Benita Bagdonaite sportuos Kauno krepšinio mokyklos „Žalgiris“ salėje, Pašilės gatvėje.

Į Kauną taip pat sugrįžta Cardio boxing užsiėmimai, kurių dalyvius pajudėti boksininkų tempu skatins žinomas treneris Marius Palionis. Ne vieną kovinių sporto šakų žvaigždę į „Judėk sveikai“ treniruotes pakvietęs kaunietis žada pristatyti įdomių svečių ir šiame sezone.

Šiuo metu Nemuno saloje žydinčios sakuros – ne vienintelis rytų šalių kultūrų ženklas. Nuo birželio 3 dienos čia reguliariai vyks jogos užsiėmimai, paįvairinti Acro yoga bei joga vaikams. Iki kalendorinės vasaros pradžios jogos entuziastai ir toliau sportuos šokių studijos „Dance4fun“ salėje (Gaižiūnų g. 4) ir KTU sporto aikštyno angare (Radvilėnų pl. 19).

„Geresnė emocinė savijauta ir dailesnės kūno linijos – tik keletas ryškiausių privalumų, kuriuos suteikia fizinis aktyvumas bei intensyvesnis sportas. Reguliarios treniruotės taip pat stiprina raumenis, lavina ištvermę, padeda gerinti širdies ir kraujagyslių būklę. Taigi vis kitokios treniruotės bei skirtingo intensyvumo pratimai neabejotinai prisideda kuriant sveikesnį miestą“, – pridūrė L. Pranckevičiūtė.

Detalius treniruočių tvarkaraščius ir kitą svarbią informaciją galima rasti internete arba „Judėk sveikai“ pavadinimo Facebook‘o paskyroje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA