Į Kauną visu garsu sugrįžta Gatvės muzikos diena: įsikurs ir naujose erdvėse | Kas vyksta Kaune

Į Kauną visu garsu sugrįžta Gatvės muzikos diena: įsikurs ir naujose erdvėse

R.Tenio nuotr.

Prasidėjusi Laisvės alėjos rekonstrukcija dar pernai sujaukė visus Gatvės muzikos dienos dalyvių Kaune planus – muzikantai neteko pagrindinės scenos savo pasirodymams. Tad šis profesionalius muzikantus ir mėgėjus daugelį metų Kaune vienijantis reiškinys praėjusiais metais praslinko beveik nepastebėtas, tačiau šių metų gegužės 18-ąją žada sugrįžti garsiai – su šūkiu „Išgirsk Kauną!“ įsikurdamas ne tik tradicinėse, bet ir klausytojų ausiai naujose vietose.

„Šiemet sugalvojome, jog būtų labai smagu atgaivinti šio renginio iniciatyvą su didesne jėga, nes Vilniaus universiteto Kauno fakulteto studentai prieš kelerius metus jau yra organizavę Gatvės muzikos dieną. Todėl norime pratęsti tradiciją, juk proga dvigubai ypatinga – vienu metu su Gatvės muzikos diena švęsime ir Kauno miesto gimtadienį. Tad gegužės 18 dieną čia sugrįš muzikos garsai“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo renginio vadovė Deimantė Paliackaitė.

Gatvės muzikos dieną šiemet organizuos Vilniaus universiteto Kauno fakulteto studentai / Organizatorių nuotr.

Kaip jau minėta, skirtingas erdves, žanrus bei atlikėjus vienijanti Gatvės muzikos diena miesto erdves draugiškai pasidalins kartu su gegužės 17-19 dienomis vyksiančiomis „Hanza dienomis“.

Muzikantai bursis ir instrumentų bei balsų skambesį praeiviams dovanos pagrindinėje Kauno senamiesčio arterijoje – Vilniaus gatvėje ir čia esančioje požeminėje perėjoje. Taip pat prie Kauno „Akropolio“, Kauno geležinkelio stotyje, kūrybinėje erdvėje „4 Butas“. Lokacijoje prie Įgulos bažnyčios (Soboro) grindinį užvaldys šokių žingsneliai.

„Dalyviai registruojasi išties aktyviai – jau dabar sąraše yra apie 40-mt įvairiausių žanrų muzikantų – nuo atlikėjų, grupių iki didžėjų ir choristų. Gatvės muzikos dienos metu nėra vykdoma jokia atranka, todėl kiekvienas užsiregistravęs muzikantas gali pasidalyti savo kūryba su žmonėmis. Būtent toks ir buvo dainininko Andriaus Mamontovo sumanymas realizuojant renginio idėją prieš daugiau nei dešimtmetį“, – džiaugėsi D. Paliackaitė.

Šių metų naujiena – chorų pasirodymai. Jų muzikos bus galima klausytis naujojoje Gatvės muzikos dienos išvakarėse visuomenei atsiversiančioje Sakramento erdvėje – Švč. Sakramento (studentų) bažnyčioje, Vilniaus gatvėje. Tarp šiųmetės Gatvės muzikos dienos dalyvių – grupė „Intervalai“ ir daugelis kitų. Skambantis Kaunas muzikos garsų kvies pasiklausyti gegužės 18 dieną nuo 12 iki 22 valandos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA