Šuns dienos proga – Kauno pareigūnų dėmesys keturkojams | Kas vyksta Kaune

Šuns dienos proga – Kauno pareigūnų dėmesys keturkojams

Kauno apskr. VPK nuotr.

Kiekvienas namuose auginantis šunį patvirtintų, kad jie yra tikri šeimos nariai. Tačiau pareigūnams šunys nėra tik naminiai augintiniai, tai ir kolegos, padedantys tirti įvairiausias nusikalstamas veikas, tad meilė jiems – ypatinga.

[galerija kiek=”8″]

Balandžio 24 dieną, minint šuns dieną, Kauno apskrities policijos pareigūnai į darbą atsivedė ir savo mažuosius šeimos narius.

Nuo ankstyvo ryto į darbus skubantys policijos darbuotojai žengė ne vieni, kai kurių pašonėje linksmai vizgindami uodegas bėgo keturkojai draugai. Augintinių pareigos darbe tądien itin atsakingos ir sudėtingos – teko atlaikyti nemenką gretimų kolegų komplimentų laviną bei papurento kailiuko glostymą.

Tiesa, užklupęs dėmesys greit daugelį išvargino ir šeimininko pašonėj pradėjo snausti, kol šiems teko toliau kibti į darbus.

„Svarbiausia, ką mes galime ir privalome suteikti savo keturkojui yra dėmesys ir rūpestis. Nuo pat mažens turime skirti jam daug laiko. Kai tik įsigyjame šunį, jis tampa kur kas daugiau nei augintinis, jis tampa šeimos nariu. Mūsų atveju, jis yra ir ištikimas kolega, visuomet padedantis tarnyboje“, – teigia Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės 2-osios kuopos kinologų grupės specialistas Ramūnas Antanaitis, žaisdamas su greta nenustygstančiu vietoje keturkoju pareigūnu Šaku.

Patarimus apie augintinio priežiūrą filmuotoje medžiagoje pateikia Kauno apskrities policijos kinologai Ramūnas Antanaitis ir Paulius Galbuogis.

Pareigūnai taip pat primena, kad visi, kurie turi, ar ketina įsigyti augintinį, turi suvokti, kad meilė mažam šuniukui, visų pirma, reiškia ir didžiulę atsakomybę bei papildomas pareigas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA