Padidėjusi oro tarša kietosiomis dalelėmis – geriau likti namuose | Kas vyksta Kaune

Padidėjusi oro tarša kietosiomis dalelėmis – geriau likti namuose

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Miestuose padidėjusi kietųjų dalelių (KD10) koncentracija, trečiadienį praneša Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC). Dėl to specialistai pataria likti namuose ir sandariai uždaryti langus.

Didžiausias oro užterštumas kietosiomis dalelėmis fiksuotas Klaipėdoje, kur viena oro kokybės tyrimo stotis užfiksavusi tris kartus viršijančią normą.

Viršyta leistina norma fiksuojama ir Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Šiauliuose, Jonavoje, Kėdainiuose, Mažeikiuose bei Naujojoje Akmenėje esančioje oro kokybės tyrimo stotyse.

Anot NVSC, užterštumas kietosiomis dalelėmis padidėjęs dėl nepalankių teršalų išsisklaidymo sąlygų, taip pat įtakos galėjo turėti transporto ir pakeltoji tarša, o dalis teršalų gali būti atnešama iš Baltarusijos ir Ukrainos pasienyje vykstančių miškų gaisrų.

Visuomenės sveikatos specialistai pataria likti namuose, nevesti mažų vaikų į lauką, sandariai uždaryti langus, išjungti vėdinimo sistema, taip pat rekomenduojama saugoti kvėpavimo takus – naudoti marlines kaukes ar respiratorius, vengti aktyvios fizinės veiklos, o blogai pasijutus, nedelsiant kreiptis į gydytojus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA