Senjorams – galimybė atnaujinti vairavimo įgūdžius | Kas vyksta Kaune

Senjorams – galimybė atnaujinti vairavimo įgūdžius

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Jau antrus metus senjorai kviečiami atnaujinti savo saugaus eismo žinias ir vairavimo įgūdžius socialinėje akcijoje „Senjorai vairuoja saugiai“. Balandžio 29 d. senjorų lauks vairavimo mokyklų instruktoriai ir Kaune.

„Senjorai yra aktyvūs visuomenės nariai, atšilus orams jie suranda vis daugiau veiklos, todėl padažnėja ir jų kelionės automobiliais ar kitomis transporto priemonėmis. Siekiame, kad kiekvienas senjoras kelyje jaustųsi užtikrintas, todėl kviečiame juos pasitikrinti savo žinias, pasikonsultuoti su specialistais bei atnaujinti savo vairavimo įgūdžius“, – sako susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Pasak specialistų, dauguma senjorų yra stropūs vairuotojai, tačiau po žiemos sezono pravartu atnaujinti praktinius vairavimo įgūdžius bei prisiminti Kelių eismo taisykles. Be to, atšilus orams į gatves išrieda daug dviračių, motociklų, elektrinių paspirtukų, kuriuos pastebėti gali būti sudėtinga.

Mokyklų sąrašas, kuriose senjorai galės atnaujinti savo vairavimo įgūdžius / Organizatorių nuotr.

„Reakcija su amžiumi darosi lėtesnė, dėmesys ir koncentracija į aplink judančius objektus irgi lėtėja, ypatingai važiuojant atbuline eiga. Keičiasi ir Kelių eismo taisyklės, todėl atnaujinti savo žinias bei prisiminti vairavimo įgūdžius prasidėjus šiltajam sezonui yra labai naudinga“, – sako vairuotojų praktinio mokymo vadovas Vytautas Šakėnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA