Turkų sirgalių šį vakarą „Žalgirio“ arenoje gali nesigirdėti | Kas vyksta Kaune

Turkų sirgalių šį vakarą „Žalgirio“ arenoje gali nesigirdėti

DELFI nuotr.

Antradienio vakarą „Žalgirio“ arenoje Kauno „Žalgiris“ sužais trečiąsias Eurolygos atkrintamųjų ketvirtfinalio rungtynes su Stambulo „Fenerbahce“ ekipa. Nors vietos sirgaliams šis susitikimas, neabejotinai – didelės svarbos, Kauno viešbučiai ir turizmo centrai Turkų fanų antplūdžio nejaučia.

Reguliariojo sezono metu aktyvumas didesnis

Turizmo ir tarptautinės rinkodaros plėtra besirūpinančios įstaigos „Kaunas IN“ Turizmo skyriaus informacijos specialistė Ieva Jasaitytė „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad rotušėje įsikūrusiame Turizmo informacijos centre neįprasto pagyvėjimo, susijusio su turkų atvykėliais, nepastebima.

„Šiek tiek turistų iš Turkijos nuolat būna, tai nėra pati aktyviausia lankytojų kategorija – jų yra, bet nelabai daug. Nepasakytum, kad smarkiai pagausėjo būtent dėl šiandienos rungtynių. Taip pat teko susisiekti su viešbučiais – juose yra pavienių svečių iš Turkijos. Ar jie atvykę konkrečiai dėl rungtynių, vėlgi, negalime tiksliai pasakyti“, – sakė I. Jasaitytė.

Jos manymu, didelio turkų antplūdžio nėra dėl to, kad į šį susitikimą buvo gana greitai išgraibstyti bilietai. Kai „Žalgiris“ papuolė į ketvirtfinalį, visi pametę galvas puolė į kasas ir bilietai buvo žaibiškai parduoti.

Reguliariojo Eurlygos sezono metu tomis dienomis, kai „Žalgiris“ susitinka su svečiais, ar dieną prieš rungtynes, pastebėjo pašnekovė, tikrai būna nemažas suaktyvėjimas lankytojų iš tų šalių, kurioms atstovauja užsienio komandos. Ispanai ir fanai iš kitų valstybių užsuka į Turizmo centrą – iki vakaro jie nori įdomiai praleisti laiką mieste.

„Ateina pasikalbėti, sužinoti, kur pavalgyti, ką aplankyti. Kitą kartą užsibūna ir ilgiau, pasidomi apie kitus renginius, ne tik krepšinio rungtynes. Nors, aišku, jie atvažiuoja su tikslu, bet kodėl tuo pačiu nepamačius dar kokių įdomybių ir Kaune, ir jo apylinkėse“, – pasakojo I. Jasaitytė.

Sudaro nedidelę dalį svečių

Prisiskambinus į S. Daukanto gatvėje esančio „Metropolio“ viešbučio registratūrą, paaiškėjo, kad svečių iš Turkijos, kaip ir minėjo „Kaunas IN“ atstovė, tėra vienas kitas, jie šiuo metu užėmę iki 10 proc. kambarių.

„Šiaip turkų būna visai mažai, šioks toks padidėjimas jaučiamas. Daugiausia apskritai – suomių. Pastarieji su krepšiniu nesusiję, tiesiog naudojasi galimybe pigiai įsigyti bilietus ir praleisti savaitgalį Kaune. Tomis laisvomis dienoms arba kartais – antradieniais pagrindinę apsistojusiųjų kritinę masę sudaro atvykėliai iš Suomijos“, – informavo „Metropolio“ darbuotoja.

Gruodžio gatvėje veikiančio „Best Western Santaka“ viešbučio pardavimams ir rinkodarai laikinai vadovaujanti Kristina Vedegienė „Kas vyksta Kaune“ taip pat teigė, kad nuo praeitos savaitės penktadienio ženklaus į rungtynes atvažiuojančių turkų antplūdžio nejaučiama.

„Balandžio 23-iai dienai turėjome likusių laisvų kambarių, keli laisvi yra ir dabar. Turkai sudaro nedidelę visų viešbučio svečių dalį“, – sakė K. Vedegienė.

Pasižiūrėti „Žalgirio“ atvyksta ir tautiečiai

Laisvės alėjoje esančio „Kauno“ viešbučio direktorius Paulius Svirka juokavo, kad viešbučių visąlaik per mažai, reikia daugiau ir daugiau. Mikliai surimtėjęs, tačiau, jis pastebėjo, kad buvo neaišku, ar „Žalgiris“ šią dieną žais – dėl to viešbutis pardavinėjo kambarius ir juos užėmė įprasti svečiai.

„Didelio turkų sirgalių atvykimo nesijaučia, jie užima apie 5 proc. visų kambarių. Gal šiek tiek daugiau pačių lietuvių, kurie atvažiavo pasižiūrėti rungtynių, bet tik spėju iš lietuviškų pavardžių. Iš tikro nežinau, ko jie čia atvyko“, – dėstė P. Svirka.

Apskritai, anot pašnekovo, antradienį svečių aktyvumas labai geras. „Kadangi esame verslo viešbutis, pošventiniu laikotarpiu viešbutis vėl tampa pilnesnis, šventinėmis dienomis mes laisvesni. Tą aktyvumą iš dalies galima sieti su „Žalgirio“ ir „Fenerbahce“ susitikimu, tačiau šis sporto įvykis kiek išskirtinis, nes iki paskutinės minutės nežinojome, kad tos rungtynės Kaune bus“, – kalbėjo „Kauno“ viešbučio direktorius.

Kalbant apie reguliarųjį Eurolygos sezoną, kai iš anksto žinoma, kada žaidžiamos namų rungtynės, pasak P. Svirko, jaučiamas smarkus suintensyvėjimas tiek užsieniečių, tiek lietuvių, atvykstančių iš Vilniaus, Klaipėdos.

Kauno „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris tvirtino neturintis informacijos, kiek sirgalių iš Turkijos šiandien sugužės į „Žalgirio“ areną. Patys „Fenerbahce“ krepšininkai, nurodė jis, apsistoję „Park Inn“ viešbutyje K. Donelaičio gatvėje.

Žalgiriečiai antradienį sužais trečiąsias Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes su reguliarųjį sezoną laimėjusia Stambulo „Fenerbahce“ ekipa. Pirmąjį susitikimą išvykoje „Žalgiris“ apmaudžiai pralaimėjo 43:76, o antrojoje akistatoje reabilitavosi 82:80 ir į Kauną parvežė išlygintą serijos iki trijų pergalių rezultatą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA