Arenoje paminėtas istorinis įvykis: ant parketo žengė legendiniai žalgiriečiai | Kas vyksta Kaune

Arenoje paminėtas istorinis įvykis: ant parketo žengė legendiniai žalgiriečiai

R. Tenio nuotr.

Antradienį į „Žalgirio“ areną susirinkę sirgaliai pamatė ne tik aršią žalgiriečių kovą su „Fenerbahce“ dėl antrosios pergalės Eurolygos ketvirtfinalio serijoje, bet ir auksu pažymėtų 1999-ųjų komandą. Per ilgąją pertrauką pagerbti legendiniai žalgiriečiai, o išskirtinis dėmesys teko buvusiam komandos vyriausiajam treneriui Jonui Kazlauskui.

Balandžio 22 d. suėjo lygiai 20 metų kaip žalgiriečiai triumfavo Eurolygoje, turnyro finale 82:74 nugalėję Bolonijos „Kinder“ komandą. Ta proga po antrojo kėlinio ir pagerbti ano meto „Žalgirio“ krepšininkai bei vyriausiasis treneris.

1999-ųjų Kauno „Žalgirio“ komandos pagerbimas, kaip „Kas vyksta Kaune“ minėjo ekipos atstovas spaudai Almantas Kiveris, jau tapo tradicija. Tiesa, šis vakaras ypatingas – į arenos palubes taip pat pakelti simboliniai Jono Kazlausko, pergalingą sezoną treniravusio „Žalgirį“, marškinėliai.

Ceremonijoje dalyvavo pats J. Kazlauskas, jo buvęs asistentas Algirdas Brazys, krepšininkai Mindaugas Žukauskas, Eurelijus Žukauskas, Saulius Štombergas, Dainius Adomaitis, Kęstutis Šeštokas, Jiri Zidekas, Giedrius Gustas.

Taip pat – dabartinio „Žalgirio“ trenerių štabe dirbantys Darius Maskoliūnas su Tomu Masiuliu. Jie pagrindinėje ceremonijoje nepasirodė, nes per ilgąją pertrauką vyko komandos pasitarimas, tačiau buvo atskirai pasveikinti, kai grįžo į aikštelę.

Istorinio „Žalgirio“ žaidėjai buvo „išsibarstę“ po visą areną – kiekvienas atskirai pakviestas ant parketo ir žengė iš sirgalių tribūnų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA