Projektas dėl nemokamų bakalauro studijų įgauna vis aiškesnę formą | Kas vyksta Kaune

Projektas dėl nemokamų bakalauro studijų įgauna vis aiškesnę formą

BNS 2019/04/23 20:16
R. Tenio nuotr.

Švietimo ministras Algirdas Monkevičius per Vyriausybės posėdį pranešė baigiantis rengti projektą, kuris įteisintų nemokamas bakalauro studijas nuo 2020 metų, visgi tai nereiškia, kad neliko neatsakytų klausimų.

Ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio praėjusią savaitę paklaustas, kada pristatys projektą, A. Monkevičius teigė: „Trejus metus buvo rengiamas (projektas), bet man per tris mėnesius reikia tą padaryti, tai aš dabar jau baigiu“.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras pabrėžė projektą norintis aptarinėti ne Ministrų kabinete, o įtraukiant studentus, suinteresuotas šalis.

„Tai iš tikrųjų užima daug laiko“, – kalbėjo A. Monkevičius.

„Mes labai intensyviai pusantro mėnesio dirbame ir jau baigiame šitą projektą“, – pridūrė jis.

Ministro atstovas spaudai Kęstutis Butvydas BNS antradienį sakė, kad šiuo metu vyksta projekto derinimo diskusijos apie įvairius įgyvendinimo aspektus, galutinių sprendimų dar nėra.

„Diskutuojama su studentų organizacijomis, netrukus prisidės ir aukštųjų mokyklų atstovai“, – teigė K. Butvydas.

A. Monkevičiaus pirmtakė Švietimo ministerijoje Jurgita Petrauskienė manė, kad nemokamos bakalauro studijos gali būti siūlomos besirenkantiesiems tik rinkai reikalingas profesijas ir nepalaikė siūlymo įvesti visuotinį nemokamą aukštąjį mokslą.

Švietimo ir ekonomikos ministrai šią savaitę paskelbė, kad imsis priemonių šiemet finansuoti mokslus visiems būsimiems studentams, kurie pasirinks matematikos, fizikos, elektronikos inžinerijos, mechanikos inžinerijos, bioinžinerijos, biotechnologijų ar informacinių technologijų studijas.

Autorius Saulius Jakučionis

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA