Šventinį savaitgalį vairuotojai nevengė sėsti už vairo išgėrę | Kas vyksta Kaune

Šventinį savaitgalį vairuotojai nevengė sėsti už vairo išgėrę

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šventiniu laikotarpiu Kauno policijos pareigūnai aktyviai tikrino vairuotojus – nustatytos net kelios dešimtys taisyklių pažeidimų.

Pranešime spaudai rašoma, kad balandžio 20-22 dienomis, taip pat ir po švenčių, antradienį, balandžio 23 dieną, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės ir Kelių policijos valdybos pareigūnai aktyviai vykdė policines priemones.

Priemonių metu Kauno mieste ir rajone bei Kėdainių rajone pareigūnai patikrino daugiau nei 1600 transporto priemonių, blaivumas tikrintas daugiau nei 1400 vairuotojų.

Iš viso nustatyti 27 kelių eismo taisyklių pažeidimai, surašyti dar trys protokolai dėl neblaivaus asmens pasirodymo viešoje vietoje, nedidelio chuliganizmo ir pareigūno garbės ir orumo pažeminimo.

Priemonės metu pareigūnai fiksavo 2 asmenis rizikavusius ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumu, kuomet vairuodami automobilį naudojosi mobiliaisiais telefonais be laisvų rankų įrangos.

Nustatyti 4 asmenys, vairavę transporto priemones, tačiau neturintys teisės to daryti. Pareigūnai taip pat nustatė 4 transporto priemonės, kurios neturėjo reikiamų dokumentų, privalomojo draudimo ar techninės apžiūros, dar du automobiliai neatitiko langų tamsinimo reikalavimų.

Vienas vairuotojas grubiai pažeidė šviesoforo signalų reikalavimus, važiavo degant draudžiamam šviesoforo signalui.

Fiksuoti ir kiti kelių eismo taisyklių pažeidimai – priemonės metu užfiksuota net vienuolika neblaivių vairuotojų. Visiems nustatytas lengvas girtumo laipsnis, o dėl tokio kelių eismo taisyklių pažeidimo visiems surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

Nustatyta dar 18 vairuotojų, kurie buvo vartoję alkoholio, tačiau alkoholio norma neviršijo leistinos normos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA