Neeilinis sužvėrėjimas: kaunietis sukėlė muštynes bare, o tada sumušė vos trijų mėnesių kūdikį | Kas vyksta Kaune

Neeilinis sužvėrėjimas: kaunietis sukėlė muštynes bare, o tada sumušė vos trijų mėnesių kūdikį

delfi.lt 2019/04/23 17:42
Delfi nuotr.

Aiškėja vis daugiau detalių apie praėjusių metų rugsėjį Kaune itin sunkiai sužalotą mažametį. Paaiškėjo, kad prieš žiauriai sumušdamas savo vos trijų mėnesių sūnų, 23 metų H. N. su draugu siautėjo bare, vėliau priešinosi policijos pareigūnams.

Šią bylą antradienį uždaruose posėžiuose pradėjo nagrinėti Kauno apygardos teismas.

Kartu su H. N. prieš teismą stojo devynias klases baigęs Ričardas Noreika. Abu draugai anksčiau jau buvo ne kartą teisti.

Šiuo metu H. N. jau sulaikytas už kitus nusikalstamus.

Daužė ir rankomis, ir kojomis, ir daiktais

Praėjusių metų rugsėjo 24 d. apie 3 val. nakties į Kauno klinikas pateko sunkiai sužalotas vos 4 mėnesių kūdikis. Ant jo kūnelio buvo pastebėta mėlynių, nustatytas kraujo išsiliejimas ir kaukolės lūžis. Vaikas buvo paguldytas į reanimacijos skyrių.

Iš pradžių manyta, kad 23 metų tėvas kūdikį išmetė iš rankų. Kaip tąkart teigė prokurorė Auksė Lipkevičienė, pradiniai bylos duomenys rodė, kad namuose kilo konfliktas tarp neblaivaus kauniečio ir vaiką prižiūrėjusios močiutės. Manyta, kad konflikto metu nukentėjo ir kūdikis. Policijos pareigūnai vyrui nustatė beveik promilės girtumą.

Tačiau vėliau paaiškėjo, kad tai nebuvo nelaimingas atsitikimas – tėvas kūdikiui sudavė ne vieną smūgį. Vaiko tėvas tuo metu buvo teistas devynis kartus už vagystes, plėšimus, sukčiavimą.

Kaltinamajame akte teigiama, kad H. N. tyčia sudavė kumščiais, ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu daiktu, spyrė kojomis dėl mažametystės esančiam bejėgiškoje būklėje mažamečiui, mažiausiai 10 smūgių į galvą bei kitas kūno vietas. Dabar už šį nusikaltimą H. N. gresia 12 metų nelaisvės.

Šiuo metu vyras nuteistas laisvės atėmimo bausme 3,5 metų. Kaip iškart po incidento informavo Kauno miesto vaikų teisių apsaugos skyrius, motinos nelaimingo įvykio metu namie nebuvo. Ji tą pačią dieną esą jau bendravo su skyriaus atstovais. Be naujagimio moteris ir jos sugyventinis augino dar du – 1,5 ir 3 metų – vaikus. Moteris šioje byloje pripažinta nukentėjusiąja.

Vaiko teisių apsaugos specialistai visus vaikus iš šeimos paėmė ir perdavė laikiniems globėjams. Vėliau paaiškėjo, kad į teisėsaugos akiratį ne kartą buvo pakliuvusi ir pati motina – už telefoninį sukčiavimą ir narkotikų platinimą ji teista penkis kartus.

Prieš egzekuciją siautėjo bare

Paaiškėjo, kad vaikučio sumušimas buvo ne pirmas H. N. nusikaltimas lemtingą naktį.

H. N. ir R. Noreika kaltinami ir tuo, kad bare užpuolė vyriškį, kuriam tyčia kumščiu sudavė vieną kartą į galvą, dėl ko nukentėjusysis nukrito ant grindų, po to bendrais su R. Noreika veiksmais tyčia sudavė rankomis bei spyrė kojomis mažiausiai tris smūgius gulinčiam nukentėjusiajam į galvą bei kitas kūno vietas, tuo bendrais veiksmais padarė nukentėjusiajam kaktos srities žaizdą, dėl to buvo nežymiai sutrikdyta jo sveikata, o nukentėjusiajam po patirtų smūgių nukritus ant grindų, nuo peties pagrobė 5 eurų vertės rankinę, 42 eurų vertės mobilaus ryšio telefoną bei 65,50 eurų vertės vestuvinį žiedą, t. y. pagrobė svetimą nukentėjusiajam priklausantį bendros 112,50 eurų vertės turtą.

Tuo viskas nesibaigė

Tą pačią naktį, bendrajame pirmo aukšto koridoriuje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotinių medžiagų, kas turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui, H. N. sulaikomas iš karto po nusikalstamos veikos padarymo, nevykdė teisėtų Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės 2-osios kuopos Mobilaus būrio vyriausiojo patrulio reikalavimų ir panaudodamas fizinį smurtą – tyčia vieną kartą ranka suduodamas į krūtinę vyriausiajam patruliui ir tokiu būdu sukeldamas pastarajam fizinį skausmą, tokiais savo aktyviais veiksmais pasipriešino valstybės tarnautojui.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA