Su Velykomis sveikinanti D. Grybauskaitė linki būti drąsiems | Kas vyksta Kaune

Su Velykomis sveikinanti D. Grybauskaitė linki būti drąsiems

LRPK nuotr.

Išaušus šv. Velykų rytui, Lietuvos gyventojams sveikinimus siunčia šalies vadovai. Taip pat – ir prezidentė Dalia Grybauskaitė, šios pavasario šventės atgimimo motyvą sujungusi su istorine tautos atmintimi.

„Mūsų akyse iš naujo skleidžiasi Velykų stebuklas! Kaip laimėjimas prieš tamsą, kaip išsivadavimo ir atgimimo jausmas – toks brangus mūsų tautai ir valstybei. Todėl didžiausia šios dienos dovana – padrąsinimas, skirtas kiekvienam, – sveikinime kalba prezidentė.

– Atraskime jame tikėjimą ir viltį, meilę greta esantiems žmonėms ir Lietuvai. Tai, kas visada suteikia jėgų ir tikro džiaugsmo. Linkiu Jums daug energijos, šviesos ir šilumos – kad širdyse skambėtų ir šio ryto varpai, ir pavasario paukščiai. Visiems – gražios Velykų šventės!“

Su Velykomis sveikino ir kiti aukšti šalies vadovai. Premjeras Saulius Skvernelis Paryžiaus Dievo Motinos katedros gaisro akivaizdoje pabrėžė sunkumus įveikti padedančios vienybės svarbą.

„Pabūkime su savo artimaisiais ir draugais. Juk tai – akimirkos, kurias branginame labiausiai. Tegul velykiniai margučiai būna tvirti ir spalvingi, tegul velykinės verbos išvaiko visas negandas“, – taip pat linkėjo premjeras.

Lietuvos žmones visame pasaulyje šventų Velykų proga sveikinęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ragino įtraukti šiltėjančio pavasario oro ir pasisemti energijos iš gamtos, griebtis naujų iššūkių ir pasiekti savo tikslus.

„Tegul ir šis pavasaris įkvepia viltį ir paskatina Jūsų norus išsipildyti. Priimkime Popiežiaus Pranciškaus palinkėjimą, perduotą mums prie tremtinių kryžiaus Vilniuje – siekime tapti ryškiu vilties švyturiu ir skirtingumų harmonijos pavyzdžiu“, – sveikinime sako parlamento vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA