Sunkiau nei atrodė: Laisvės alėją bando šveisti jau trečią kartą | Kas vyksta Kaune

Sunkiau nei atrodė: Laisvės alėją bando šveisti jau trečią kartą

delfi.lt 2019/04/21 21:43
R. Tenio nuotr.

Dar praėjusį savaitgalį Kaune vyko mugė „Pavasaris 2019“. Šventė baigėsi, tačiau jos pėdsakai liko iki šiol. Panašu, kad įvairių skysčių dėmes nuplauti nuo naujojo Laisvės alėjos grindinio bus sudėtinga. Atsakingos tarnybos jau ne vieną kartą bandė šveisti naują grindinį, tačiau nesėkmingai.

Tai buvo daroma ir šią savaitę, ir tai jau trečiasis bandymas. Po šventės ant naujojo grindinio tarp Soboro ir A. Mickevičiaus gatvės liko daug dėmių, kurių nušveisti niekaip nepavyksta, o pats grindinys atrodo tikrai nekaip.

Kaip DELFI informavo Kauno savivaldybės atstovai, šventės organizatoriai įpareigoti išvalyti Laisvės alėją savo lėšomis. Tam buvo pasitelkta ir „Kauno švara“. Tiesa, išvalyti tepalų ir kitų dėmių nepavyksta. Kauno valdininkai taip pat nemano, kad buvo pasirinktas itin nepraktiškas Laisvės alėjos grindinys, ant kurio puikiai matosi net ir mažiausi nešvarumai.

Mugės organizatoriaus VŠĮ „Sukurta LT“ vadovas Darius Straigis teigia, kad šios dėmės gali būti įvairios kilmės – gali būti automobilių tepalai, buitiniai aliejai, įvairių rūšių gėrimai. Žmonių srautas mugėje buvo didžiulis, o D. Straigis neneigia, kad šios dėmės liko būtent po mugės.

„Pavasaris 2019“ organizatorius DELFI sakė, kad susidūrė su tam tikrai sunkumais norint, kad Laisvės alėja atrodytų taip pat, kaip atrodė prieš mugę.

„Tos dėmės sunkiai nusivalo, trečiadienį grindinys buvo valomas trečią kartą. Danga nepasiduoda, nežinojome, kokiomis priemonėmis ją valyti, kreipėmės į „Kauno švarą“, bet jie irgi nėra susidūrę su tokiu dalyku – čia praktiškai pirmasis renginys ant naujojo grindinio. Prie senosios dangos jau buvo prisitaikę, žinojo, kaip ją plauti, o čia iškilo naujas iššūkis“, – apie sunkumus nuplauti dėmes kalbėjo D. Straigis.

Pasak vyro, ši danga yra gana specifinė, reikalauja kitokios priežiūros, nei anksčiau Laisvės alėjoje buvusios plytelės. Situacijos negerina ir seniai bebuvęs lietus, kuris nuplautų bent paviršinius dangos nešvarumus.

D. Straigis atsakomybės nesikrato ir yra įsitikinęs, kad tinkamos priemonės valymui jau atrastos ir Laisvės alėjos grindinys bus švarus kaip ir prieš mugę. Danga plaunama aplinkai nekenksmingomis priemonėmis. Tiesa, valymo paslaugų kaina gali siekti daugiau nei tūkstantį eurų.

Ne vieną mugę Laisvės alėjoje organizavęs D. Straigis tikina, kad su senuoju grindiniu tokių problemų nekildavo, valytojai žinojo, kaip plauti grindinį, nešvarumai nusiplaudavo labai greitai ir darbai tokių kaštų nereikalavo.

„Čia visiškai nauja patirtis. Turime išmokti gyventi su tuo, ką turime. Pasirenkant tą grindinį gal nebuvo pagalvota, kaip tas akmuo reaguos į didelius renginius, neaišku, ar buvo daromi kokie testai. Po bet kokio renginio lieka netvarka, ją reikia sutvarkyti. Gal rangovai pažiūrėjo, kad yra gražu ir viskas“, – svarstė D. Straigis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA