Kol kiti didieji miestai išjungia šildymą, Kaunas to daryti neskuba | Kas vyksta Kaune

Kol kiti didieji miestai išjungia šildymą, Kaunas to daryti neskuba

BNS, „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai 2019/04/19 10:10
Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojos nuotr.

Vilniaus ir Klaipėdos savivaldybės nuo penktadienio baigia daugiau nei pusmetį trukusį šildymo sezoną, visgi Kaunas šį sprendimą priims kiek vėliau. Tad kol kas kauniečiai sukasi kaip išmano, pavyzdžiui, mokyklos ir pilnai langus atsidaro.

Nuo penktadienio šildymas Vilniuje bei Klaipėdoje bus išjungtas bendrojo ir ikimokyklinio ugdymo, sveikatos priežiūros įstaigose, daugiabučiuose ir administraciniuose pastatuose, pranešė savivaldybės.

Kiti didieji Lietuvos miestai – Kaunas, Šiauliai ir Panevėžys – šildymo sezonų baigti dar neskuba. Kaunas ir Šiauliai sprendimą žadėjo priimti pasibaigus ilgajam Velykų savaitgaliui, tuo metu Panevėžys BNS informavo, kad šildymo sezonas mieste greičiausiai baigsis kitos savaitės pabaigoje.

Kauniečiai stebisi savivaldybės sprendimu

Kauno savivaldybė nutarė, kad šildymo sezono pabaigai dar ne laikas, tačiau kauniečiai šio sprendimo nesupranta.

„Butuose tvanku, mokyklos atidarytais langais, nemanau, kad šaltos naktys taip atšaldytų, kad sušaltume“, – teigia į portalą „Kas vyksta Kaune“ besikreipusi skaitytoja.

Visgi, kaunietė klausimą „Kada bus išjungtas šildymas?“ uždavė ir Kauno miesto savivaldybei. Iš atstovų ji gavo atsakymą, kad radiatoriai ims vėsti tik po Velykų, nes vidutinė temperatūra dar nepakankama.

Primename, kad anksčiau panašų atsakymą savivaldybė pateikė ir portalui. Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Čekauskas balandžio 11 dieną teigė, kad mieste šildymas oficialiai nutraukiamas, kai vidutinė oro temperatūra tris paras iš eilės yra ne žemesnė kaip 10 laipsnių.

Tiesa, šildymo sezoną nutraukti gali ir namo bendruomenė, jeigu su tuo sutinka 50 proc. ir dar vienas gyventojas. Apie tokį sprendimą daugiabučio administratorius turi informuoti šilumos tiekėją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA