Kauniečių mėgstamame kurorte atidaromas pramogų po atviru dangumi sezonas | Kas vyksta Kaune

Kauniečių mėgstamame kurorte atidaromas pramogų po atviru dangumi sezonas

V. Grigo nuotr.

Mineralinio vandens šaltiniais garsėjantis Birštono kurortas pradeda ruoštis vasaros sezonui – nuo šiol birštoniečiai gali mėgautis geros savijautos procedūromis „Kneipo sode“ ir klausytis vienintelio Baltijos šalyse mineralinio vandens garinimo bokšto „Druskupio“ čiurlenimo.

[galerija kiek=”4″]

Pranešime spaudai planuojantiems apsilankyti Birštone pateikiamas turiningas mineralinio vandens maršrutas, kurį turėtų pažinti kiekvienas kurorto svečias.

„Pastebime augantį kurorto lankytojų susidomėjimą įvairiais maršrutais – žmonės nori ne tik maloniai pasivaikščioti, bet pakeliui ir kažką aplankyti, sužinoti. Šiemet savo siūlomų maršrutų sąrašą papildėme turiningu mineralinio vandens maršrutu. Jis nesudėtingas, tinkamas šeimoms su vaikais – neskubant visus objektus galima aplankyti per maždaug tris valandas“, – pasakoja Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.

Sanatorijos „Versmė“ biuvetė: pasigrožėti ir paragauti

Vietinių vadinama tiesiog „Versmine“, ši biuvetė iš išorės neatkreipia į save dėmesio – net nenutuoktum, kad pilkame mūriniame pastate slypi gausiai marmuru ir žalvario dekoro elementais išpuoštas interjeras. Šalia „Versminės“ – vienas žinomiausių Birštono fontanų su skulptūra „Versmė“. „Versmės“ vanduo padeda gydyti įvairias virškinimo ligas, mažina skrandžio rūgštingumą. Natūralus šaltinio vanduo turi būti išgertas per 5-15 minučių, jis nėra tinkamas laikyti vėlesniam vartojimui.

Geltonoji biuvetė: čia trykštančio vandens ragavo pats Antanas Smetona

Iš tolo ryški mineralinio vandens biuvetė ne tik puošia ūksmingą parką, bet ir kviečia atsigaivinti mineraliniu vandeniu. Atlaikiusi antrąjį pasaulinį karą ir kurorto pakilimus bei nuosmukius, ši biuvetė yra vienas iš Birštono simbolių ir viena iš populiariausių vietų fotografuotis. Ragaudami vandenį – neskubėkite. Tokį pat skonį jautė ir Lietuvos prezidentas Antanas Smetona, ir skulptorius Juozas Zikaras ir rašytojas, kunigas Juozas Tumas Vaižgantas, pavadinęs vandenį sūriosiomis Vytauto kalno ašarėlėmis, ir daugybė kitų pirmosios Lietuvos respublikos šviesuolių.

Mineralinio vandens paviljonas „Birutės vila“: įkvėpti ir pailsėti

Metas atsikvėpti. Mineralinio vandens paviljone įrengtas mineralinio vandens baseinas, fontanas ir vandens garinimo siena sukuria ypatingą, sveikatai naudingą orą. Patogiai įsitaisykite, užsimerkite ir pakvėpuokite – pajuskite, kaip plaučiai prisipildo gyvybės ir visą kūną užplūsta energija. Rekomenduojama apsilankymo trukmė, naudinga sveikatai – iki 20 minučių. Šis objektas yra atviras visus metus (išskyrus pirmadieniais) ir yra nemokamas.

„Kneipo sodas“: kūnui ir sielai

Sveikatinimas pagal Sebastianą Kneipą sustiprina visą organizmą, grūdina kūną ir sielą, stiprina imuninę sistemą. Holistinis sveikatos gerinimas pagal Sebastianą Kneipą remiasi 5 elementų sistema: vandens terapija, judėjimo terapija, vaistažolių terapija, harmonijos terapija, sveika mityba. Pagal Kneipo rekomendacijas įrengtas „Kneipo sodas“, skirtas procedūroms su šaltu vandeniu organizmo grūdinimui, imuninės sistemos stiprinimui. Sekite instrukcijas ir būtinai išbandykite visas tris procedūras, kurias siūlo ši unikali erdvė po atviru dangumi. Nenorintys nusiauti gali tiesiog prisėsti ant suoliuko ir pasigrožėti pavasarėjančia sodo aplinka. Lankytojams paruoštas „Kneipo sodas“ jau pradėjo šiltąjį sezoną.

Mineralinio vandens „Gintaras“ biuvetė

Po „Kneipo sodo“ pramogų maršrutas tęsiasi palei Nemuną. Neilgai trukus prieisite „Eglės sanatoriją“, kurioje lankytojus pasitinka mineralinio vandens „Gintaras“ biuvetė. Šis mineralinis vanduo reguliuoja skrandžio sulčių rūgštingumą, skatina skrandžio sulčių sekreciją, mažina lygiųjų raumenų tonusą, slopina uždegimą, reguliuoja medžiagų apykaitą. Tik nepersistenkite – per vieną kartą nereikėtų išgerti daugiau nei 200 ml vandens. Kaip ir kitose biuvetėse, šis vanduo taip pat nėra tinkamas vėlesniam vartojimui.

Mineralinio vandens garinimo bokštas „Druskupis“

Tai vienintelis Lietuvoje mineralinio vandens garinimo bokštas, kuriame galima mėgautis ypatingai sveiku „jūrinio efekto“ oru. Kurorto gyventojai ir atvykstantys poilsiautojai turi galimybę išbandyti inhaliacijas po atviru dangumi, stiprinti sveikatą, grūdinti organizmą. Originalios architektūros mineralinio vandens garinimo bokšte-paviljone tekantis mineralinis vanduo garuoja ir 50–80 metrų spinduliu skleidžia mineralais prisotintą orą. Kai sutemsta, „Druskupis“ pradeda šviesti įvairiomis spalvomis, taip suteikdamas dar daugiau įspūdžių.

„Sofijos“ šaltinis: Negyvosios jūros privalumai Birštone

„Sofijos“ šaltinis, esantis šalia „Vytautas Mineral SPA“, Birštono žemių gelmėse buvo atrastas dar 1960 metais, o jo vanduo jungia net 70 skirtingų elementų mineralus. Šis šaltinis savo gerosiomis savybėmis gali būti lyginamas su Negyvosios jūros vandeniu – tai pačios gamtos sukurtas sveikatos, jaunystės, gyvybingumo eliksyras. Ypatingų mineralų SPA namuose ne tik paragaukite sveikatai naudingo mineralinio vandens, bet ir apžiūrėkite unikalią „Vytautas Mineral SPA“ biblioteką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA