Kaune įsikūręs vaikų raidos centras sulaukė ypatingos dovanos (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kaune įsikūręs vaikų raidos centras sulaukė ypatingos dovanos (papildyta)

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio popietę Kaune įsikūręs V. Tumėnienės vardo vaikų ankstyvosios raidos centras kartu su susirinkusiais reiškė padėką Kauno Tauro LIONS klubui, kuris mažiesiems pacientams padovanojo ypatingą dovaną – modernias reabilitacijos priemones.

[galerija kiek=”16″]

Respublikinės Kauno ligoninės Vaikų ligų klinikos vadovė Jūratė Rudzinskienė teigė, kad vaikų raidos sutrikimai vertinami nuo gimimo iki 7 metų, o į šį darbą įsitraukia visa specialistų komanda: vaikų neurologas, logopedas, psichologas, kineziterapeutas ir socialinis darbuotojas. Šių specialistų vertinimo ir gydymo sėkmei labai svarbios jų darbo priemonės.

Visi vaikai, kuriems reikalinga ši paslauga yra „α” karta – vaikai, gimę po 2010 metų, dar kitaip vadinami „ekranų vaikais“. Jie puikiai valdo technologijas, turi daug informacijos ir geriau supranta užduotis ekrane, nei kalboje, tačiau turi skurdesnius kalbinius įgūdžius bei kažko imasi tik tada, jeigu mato prasmę.

Respublikinės Kauno ligoninės generalinis direktorius doc. dr. Linas Vitkus džiaugiasi, kad buvusi „trečioji” ligoninė nuosekliai juda inovacijų keliu ir atliepia sparčiai besikeičiančius diagnostikos ir gydymo poreikius, nuolat atnaujinant ligoninės infrastruktūrą, medicinos įrangą bei priemones.

„Suprasdami mūsų mažųjų pacientų poreikius norėjome, o Kauno Tauro LIONS klubo dėka įsigijome, išmaniųjų technologijų įrangą efektyvesniam vaiko vertinimui ir geresniems gydymo rezultatams pasiekti.“ – Kalbėjo J. Rudzinskienė.

Vaikų reabilitacijai padovanota interaktyvių projekcijų sistema, kuriai nereikia jokios specialios patalpos ir paruošimo. Joje galima matyti įvairius judančius vaizdus ir girdėti garsus, o projektuojami vaizdai reaguoja ir keičiasi – projekcijoje yra virš 100 video klipų.

Taip pat V. Tumėnienės vardo vaikų raidos centras gavo šviesos stalą – šviesa padeda pritraukti mažųjų pacientų dėmesį ir jį išlaikyti, o dėmesys reikalingas norint sėkmingai atlikti bet kokią užduotį ir išmokti naujų dalykų.

V. Tumėnienės vaikų ankstyvosios raidos centras / R. Tenio nuotr.

Tarp padovanotos įrangos taip pat yra smėlio ir vandens antstalis, ant kurio vaikai gali žaisti bei kurti pasitelkdami smėlį, smulkias detales arba piešimą – smėlyje ranka, teptuku ar grėbliuku kuriami įvairiausi ornamentai, rašomos raidės, žodžiai, skaičiai ir stebima kaip skirtingi sluoksniai kuria stebuklingą piešinį.

Raidos centras taip pat sulaukė mažiesiems pacientams skirto ergoterapijos (žaidimų) stalo, kurio aukštis reguliuojamas pagal kiekvieno vaiko poreikį.

V. Tumėnienės vardo vaikų raidos centre taip pat nuo šiol bus naudojamos interaktyvios pėdutės, skirtos vaikų judėjimo, pusiausvyros ir reakcijos treniravimui. Naudojant šią įrangą galima treniruoti tiek rankas, tiek kojas, o pėdutėse įrengta LED šviesų juostelė, sudaryta iš 6 spalvų, rodo kokiu stiprumu yra spaudžiams paviršius. Mažieji pacientai dėl šios funkcijos geriau suvokia savo veiksmus ir tai juos motyvuoja.

Įrangą padovanojusio Kauno Tauro LIONS klubo atstovas, Žilvinas Neliubšys sakė, kad šios reabilitacijos priemonės padės vaikams kur kas greičiau reabilituotis nei iki šiol.

Vaikų ligų klinikos vadovė J. Rudzinskienė pasakojo, kad gavus naujas priemones prasiplėtė specialistų galimybės parenkant ir vedant užsiėmimus mažyliams. Darbo organizavimo, planavimo bei elgesio problemų turintiems vaikams tai puiki motyvacijos skatinimo priemonė.

J. Rudzinskienė taip pat teigė, kad be šviesos stalo ir interaktyvios projekcijos vaikus būdavo sunku motyvuoti atlikti kai kurias užduotis, tačiau dabar sudominti mažuosius pacientus kur kas lengviau. Dabar tas pačias užduotis galima pateikti įvariau, įdomiau ir kūrybiškiau, o tai ne tik didelė pagalba specialistams, bet ir įdomios bei patrauklios priemonės vaikams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA