Motinos dieną – jubiliejinės 55-osios sportinių šokių varžybos „Gintarinė pora“ | Kas vyksta Kaune

Motinos dieną – jubiliejinės 55-osios sportinių šokių varžybos „Gintarinė pora“

D. Ščiukos nuotr.

Šių metų gegužės 4-5 d. Kaune, „Žalgirio“ arenoje, įvyks jubiliejinės, 55-osios tarptautinės sportinių šokių varžybos „Gintarinė pora“.

„Gintarinė pora“ – pirmosios, seniausios ir ilgiausiai be pertraukų vykstančios tarptautinės sportinių šokių varžybos Lietuvoje.

Kiekvienais metais varžybose dalyvauja geriausios mūsų šalies ir užsienio sportinių šokių šokėjų poros, teisėjauti atvyksta tarptautinės klasės teisėjai iš ne mažiau kaip 13 šalių.
Varžybų iniciatoriai – nusipelnę Lietuvos sportinių šokių treneriai ir teisėjai, Kauno miesto garbės piliečiai Jūratė ir Česlovas Norvaišos bei jų šokių klubas „Sūkurys“.

„Gintarinė Pora 1966“ J. ir Č. Norvaišos / Aut. nežinomas

„Šiam konkursui atidaviau didesnę dalį savo gyvenimo. Pradėjome nuo to, kad apgaudinėjom KGB ir kitas sovietines institucijas, kad galėtumėme suorganizuoti pirmas ne vietines, o tarptautines varžybas. Po 55 metų darbo galiu teigti, kad ne tik įrašėme Kauną į pasaulio sportinių šokių žemėlapį didžiosiomis raidėmis, bet ir vietos šokėjams suteikėme neeilines galimybes pamatyti ir mokytis iš elitinių pasaulio šokių porų“, – teigia varžybų iniciatorius Česlovas Norvaiša.

Kasmet varžybose „Gintarinė pora“ dalyvauja apie 500 porų iš 15 pasaulio valstybių.

„Pasaulio sportinių šokių varžybų grafikas gan įtemptas. Taip sutapo, kad „Gintarinę porą“ visuomet organizuojame pirmą gegužės savaitgalį. Uždarymo koncertą visuomet dedikuojame vienai gražiausių metų švenčių – Motinos dienai“, – prideda renginio organizatorė, Kauno kultūros centro direktorė Jolita Rudgalvienė.

J. Rudgalvienė / D. Ščiukos nuotr.

Kasmet „Gintarinės poros“ varžybų pabaigą žymi suaugusiųjų ir senjorų grupių finalai, koncertas bei kviestinių Lietuvos bei užsienio šokėjų pasirodymai.

Šiemet „Gintarinės poros“ uždarymo koncerte dalyvaus Ovidijus Vyšniauskas, pasaulio Lotynų Amerikos šokių vicečempionai Stefano Di Fillipo ir Dasha, standartinių šokių pasaulio čempionai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė, argentinietiško tango pasaulio čempionai Dmitry Vasin ir Sagdiana Hamzina, Lietuvos jaunių meninės gimnastikos čempionė Viktorija Jociūtė, Kauno šokio teatras „Aura“ ir kt.

L. Chatkevičiūtė ir D. Vėželis, klubas „Sūkurys“ / YouTube nuotr.

Uždarymo koncerto pradžia – 19 val. Bilietus platina „Tiketa“.

Renginio organizatoriai – šiuolaiškiškas Kauno kultūros centras, kuriame nuo 1963 m. ir šoka sportinių šokių klubo „Sūkurys“ šokėjai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA