Aleksote susirinko būrys protestuotojų: teko kviesti ir pareigūnus | Kas vyksta Kaune

Aleksote susirinko būrys protestuotojų: teko kviesti ir pareigūnus

Skaitytojų nuotr.

Ketvirtadienio pavakarė Veiverių gatvėje įsikūrusio cirko prieigose buvo karšta. Čia rinkosi prieš gyvūnų išnaudojimą pasisakantys aktyvistai, karštas konfrontacijas malšino policijos pareigūnai.

[galerija kiek=”4″]

Po 17 val. kauniečiai pastebėjo sujudimą prie Veiverių gatvėje esančios „Maxima Bazė“ parduotuvės, kur prieš kelias dienas įsikūrė gastroliuojantis čekų cirkas.

Šalia cirko kasos nutįso prieš žiaurų elgesį su gyvūnais ir jų išnaudojimą pramogai pasisakančių protestuotojų eilė. Kai kurie turėjo plakatus, daugiausia čia šmėžavo jauni veidai. Aktyvistai ragino nelankyti cirkų su gyvūnais, neremti šitokio laisvalaikio leidimo būdo.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojų atsiųstose nuotraukose matyti ir policijos pareigūnai. Susisiekus su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtoju, šis nurodė, kad 17.06 val. išties pranešta apie konfliktą, vykstantį prie protestuotojų.

Į Veiverių gatvę nuvykus patruliams, tačiau, situacija buvo išspręsta taikiai, nė viena iš konfliktavusių pusių tuo metu pretenzijų neturėjo. Tuoj po to, budėtojo duomenimis, pareigūnai išskubėjo į kitą svarbesnį iškvietimą, prižiūrėti tvarkos prie cirko neliko.

Kaune organizuota protesto akcija „Už cirką be gyvūnų“ socialiniame tinkle susidomėjo daugiau kaip 100 žmonių. Iniciatyvos apraše skelbiama, kad laukiniams gyvūnams visų geriausia laisvėje, taip pat teigiama, kad jie dresuojami naudojant fizinį ir psichologinį smurtą.

[susije_video kurie=””]

Protesto rengėjai tvirtina, kad į Kauną atvykusiame cirke pramogai išnaudojamas dramblys, kupranugariai, tigrai ir kiti laukiniai gyvūnai. Taip pat primenama gegužės 23 d. Seime vyksiant pakartotinį balsavimą dėl Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo pakeitimo projekto, kuriuo Lietuvoje būtų uždrausti cirkai su laukiniais gyvūnais.

Gastroliuojančio cirko palapinė neseniai įsikūrė Aleksote, Veiverių g. 150. Pasirodymus kauniečiams planuojama rodyti balandžio 18-28 d. Cirko programoje – pasirodymai su gyvūnais, iliuzionistai, šokėjai, akrobatai ir klounai. Susisiekti su cirko atstovais „Kas vyksta Kaune“ ketvirtadienio pavakarę nepavyko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA