Kauno stadiono rekonstrukcijos vingiai: kur šimtai žadėtų turkų darbininkų? | Kas vyksta Kaune

Kauno stadiono rekonstrukcijos vingiai: kur šimtai žadėtų turkų darbininkų?

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Įsibėgėjant pavasariui, S. Dariaus ir S. Girėno stadioną kartu su lietuviais rekonstruojantys turkai turėjo jungti kitą pavarą. Visgi didelio sujudimo statybų aikštelėje dar nėra, nors darbai ir juda pirmyn.

Kaip pernai spalį surengtame pristatyme sakė stadiono rekonstrukcijos rangovo, Turkijos kompanijos „Kayi Construction“ atstovai, darbininkų skaičius besibaigiant šių metų kovui turėjo pasiekti 150 – tikėtasi sulaukti didelio turkų specialistų pastiprinimo. Visgi kol kas minios darbininkų statybvietėje nematyti.

Tempas kilti turėtų vasarą

Kauno miesto savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad visi ardymo darbai baigti, kas turėjo būti pašalinta, pašalinta. Į pabaigą automobilių stovėjimo aikštelės pamatų įrengimas, taip pat iškasta duobė VIP tribūnai, liejami jos pamatai.

„Po truputį tiesiamos komunikacijos: klojami lietaus, buitinių nuotekų tinklai. Dabar jau, kai „išlįsime“ iš po žemių, prasidės geriau ir iš oro, ir iš žemės matomi darbai“, – pasakojo V. Abramavičius.

Kaip pažymėjo jis, užsakovas visada nori, kad objektas būtų užbaigtas kuo greičiau. Tačiau dar atliekami tam tikri tribūnas laikančiųjų konstrukcijų tyrimai, tikrinama, ar viskas suprojektuota. „Darbo projektai rengiami ir galvoju, kad vasarai įsibėgėjus, įsibėgės ir statybos“, – vylėsi Statybos valdymo skyriaus vedėjas.

Kilo problemų dėl vizų

Apie 15 turkų darbininkų jau atvykę į Kauną, bet rangovo atstovai, anot V. Abramavičiaus, vargsta su darbo vizomis, šiek tiek guodžiasi, kad problematiška sutvarkyti dokumentus.

„Žadėjo, kad dar šį mėnesį prisijungs 20-30 žmonių iš Turkijos, davę paraiškas jie laukia dokumentų. Jau kaip ir patvirtinta darbo vizas būsiant išduotas. Vis tiek, tai trečioji šalis, ne Europos Sąjunga – gal būtų paprasčiau“, – svarstė pašnekovas.

Pagal įrengtus vagonėlius, S. Dariaus ir S. Girėno stadiono prieigose iš viso galėtų gyventi apie 150 žmonių. „Tai yra gyvenimui, ne statybų reikmėms skirti vagonėliai. Tikėkimės, kad užsipildys“, – pridūrė V. Abramavičius.

Sako, kad žmonės atvyksta

„Kayi Construction“ projekto vadovo pavaduotojas Alper Dedeoglu „Kas vyksta Kaune“ tvirtino problemų kilus prieš 2-3 mėnesius, tačiau reikalai sutvarkyti ir darbininkai pradėjo gauti vizas.

„Lietuvos ambasada Ankaroje jau išdavinėja vizas ir mūsų darbininkai pradės važiuoti į Kauną. Šiuo metu dokumentai išduoti maždaug 55-iems asmenims, berods, 10 ar 15 prašymų buvo atmesti. Liepą-rugpjūtį S. Dariaus ir S. Girėno stadione turkų turėtų dirbti apie 110 – tais mėnesiais skaičius bus didžiausias“, – dėstė A. Dedeoglu.

Pasak jo, dabar Kaune yra 30 statybininkų iš Turkijos, iki minėto piko vasaros vidury pamažu atvyks vis daugiau žmonių. A. Dedeoglu patikini, kad apskritai rekonstrukcija einasi gerai, viskas vyksta pagal planą.

34,95 mln. eurų vertės sporto centro rekonstrukcijos sutartis su Turkijos statybų bendrove „Kayi Construction“ pasirašyta pernai birželį. Kauno meras Visvaldas Matijošaitis tuomet teigė, kad objektas bus atnaujintas per 20 mėnesių.

Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu. Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus. Išskirtinis projekte numatytas sprendimas – iš medžio sukurta fasadinė stadiono dalis, paslėpsianti betonines tribūnų konstrukcijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA