Kaune įsikūręs „Volfas Engelman“ į plėtrą investavo milijoną eurų | Kas vyksta Kaune

Kaune įsikūręs „Volfas Engelman“ į plėtrą investavo milijoną eurų

Organizatorių nuotr.

Pernai su produkcijos trūkumu susidūręs „Volfas Engelman“ bravoras didina gamybos pajėgumus – artėjant naujam prekybos sezonui investuoja į papildomas naujas keturias talpas, leisiančias pagaminti apie 1mln. litrų per mėnesį daugiau produkcijos, nei pernai. Iš viso gamybos plėtrai bendrovė šiemet numačiusi skirti virš 1 mln. eurų.

[galerija kiek=”4″]

„Lietuvoje alaus rinka traukėsi, tačiau pernai bendrovės pardavimams įtaką padarė išaugusi rinkos dalis ir eksporto šuolis: į kitas šalis išvežėme net 47% daugiau produkcijos nei ankstesniais metais. Tas lėmė staigų sandėlių ištuštėjimą ir tai, kad produkcijos pritrūkome kai kuriuose šalies prekybos centruose. Siekdami patenkinti visą poreikį, didiname gamybos pajėgumus”, – sakė AB „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas.

Jo teigimu, šiemet bendrovė tikisi didinti eksporto pardavimus esamose rinkose, tokiose kaip Rusija ir Pietų Korėja, kur pardavimai didžiausi ir auga toliau. Taip pat tikimasi, kad per naujus partnerius pavyks sėkmingai plėstis Kinijoje.

Bendrovė gamybos pajėgumus didinti pradėjo jau pernai, kuomet už 400 tūkstančių eurų pastatytos keturios 40 tūkst. litrų talpos. Šiemet šalia jų bus įrengtos dar 4 talpos po beveik 200 tūkst. litrų.

„Papildomai įrengtos įvairaus dydžio talpos leis padidinti populiarių alaus rūšių gamybos pajėgumus, o taip pat kurti naujus skonius, dar daugiau eskperimentuoti su ingredientais ir gaminti mažesnes išskirtinių skonių gėrimų partijas”, – sakė M. Horbačauskas.

Numatoma, kad penktadienį, balandžio 19 dieną, ties „Volfas Engelman“ bravoru Kaune, M. K. Čiurlionio gatvėje, gali būti laikinai apribotas eismas, kadangi milžiniškos cisternos specialiais konvojais bus atgabentos iš Vokietijos. Jos iškart bus statomos šalia jau anksčiau įrengtų mažesniųjų talpų.

2018 m. bendrovė pardavė 11,7% daugiau produkcijos, kas siekė 95,4 mln. litrų įmonėje pagamintų gėrimų, pajamas padidino 9,8%, pelną iki mokesčių – net 10,3%.

Kasmet „Volfas Engelman“ į rinką išleidžia apie 30 naujų gėrimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA