Paskelbė pavojingiausių kelių sąrašą: Kaune – reikšmingi pokyčiai | Kas vyksta Kaune

Paskelbė pavojingiausių kelių sąrašą: Kaune – reikšmingi pokyčiai

delfi.lt 2019/04/17 13:52
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos keliuose netrūksta vietų, pažymėtų juodais taškais. Tai – kitaip vadinamos „juodosios dėmės“, nurodančios, kad konkrečiame kelio ruože įvyksta daugiau avarijų ir vairuotojai čia turėtų būti ypač atidūs. Dėmės matomos ir aplink Kauną.

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) pasidalijo žemėlapiu, parodančiu, kuriuose keliuose šiandien vairuotojai vis dar privalo važiuoti ypatingai atsargiai.

Lietuvos „juodųjų dėmių” žemėlapis 2019 m. / LAKD nuotr.

LAKD akcentuoja, kad valstybinės reikšmės kelio ruožas yra laikomas avaringu, jei per ketverius metus ne ilgesniame nei 500 m. kelio ruože įvyksta ne mažiau nei 4 eismo įvykiai, kuriuose žūva arba yra sužeidžiami žmonės.

Kelio avaringumo laipsnį taip pat nustato rodikliai (eismo įvykių tankis ir avaringumo koeficientas), kurie apskaičiuojami formulėmis, naudojant eismo įvykių, eismo intensyvumo, nagrinėjamo ruožo ilgio ir metų skaičiaus duomenis.

Juodosios dėmės dažniausiai atsiranda riboto matomumo vieno lygio sankryžose, autobusų stotelių prieigose, nepakankamo matomumo kelio ruožuose su mažo spindulio vertikaliosiomis ir horizontaliosiomis kreivėmis, kelio ruožuose, kuriuose arti važiuojamosios dalies auga medžiai, ir kituose kelio ruožuose, kuriuose dėl tam tikrų kelio ar jo aplinkos elementų yra didesnė rizika pakliūti į eismo įvykį.

Lietuvos „juodųjų dėmių” žemėlapis 2019 m. / LAKD nuotr.

Kasmet eismo saugumui skiriamas dėmesys lėmė, kad per 10-metį juodųjų dėmių skaičius Lietuvos keliuose sumenko nuo kelių dešimčių iki mažiau nei 20-ies.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA