Tragiškai Kaune žuvusių mažamečių byla keliauja į teismą: kaltinamoji – motina | Kas vyksta Kaune

Tragiškai Kaune žuvusių mažamečių byla keliauja į teismą: kaltinamoji – motina

delfi.lt 2019/04/17 14:36
Delfi nuotr.

Prokuratūra pranešė, kad baigtas ikiteisminis tyrimas dėl praėjusių metų kovo pabaigoje įvykusio gaisro Kaune, kurio metu žuvo du mažamečiai vaikai. Byla su kaltinamuoju aktu šiandien išsiųsta nagrinėti Kauno apylinkės teismui.

[galerija kiek=”8″]

Neatsargiu gyvybės atėmimu ir piktnaudžiavimu tėvų teisėmis ar pareigomis kaltinama mažamečių motina, jau kartą bausta už vaikų nepriežiūrą, 38 metų kaunietė V. B.

Tragedija, sukrėtusi visuomenę, įvyko, kuomet mažamečių motina, išeidama iš namų be suaugusiųjų priežiūros paliko du savo vaikus – dviejų metų mergaitę ir penkerių berniuką. Kambaryje kūrenosi nenustatyto gamintojo krosnelė, kuri gaisrinės saugos atžvilgiu buvo netvarkinga.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad vaikų motina buvo ne kartą įspėta tarnybų atstovų dėl netvarkingos ir netinkamai eksploatuojamos krosnelės.

Kilus gaisrui mažamečiai negalėjo išeiti iš namų, nes namo durys buvo užrakintos, raktas nuo durų buvo pas vaikų motiną, o visi namuose esantys langai buvo su grotomis. Vaikai mirė nuo apsinuodijimo smalkėmis.

Pasak tyrimui vadovavusios Kauno apylinkės prokuratūros prokurorės Renatos Oželienės, šis ikiteisminis tyrimas buvo sudėtingas, jo metu atlikta 18 daiktų ir objektų tyrimų, išnaudotos daugelis baudžiamojo proceso prievartos priemonių.

Taip pat keblumų sukėlė tai, kad mažamečių motina tyrimo pradžioje nebuvo atvira: „Įtariamoji pirmųjų apklausų metu nurodė tokias įvykio aplinkybes, kurias kiti ikiteisminio tyrimo duomenys paneigė, tačiau surinkus pakankamai įrodymų, moteris dėl jai pareikštų įtarimų prisipažino visiškai“, – teigė prokurorė.

Šios bylos kaltinamąjį aktą sudaro 125 lapai, apklausta beveik pusšimtis asmenų.

Šį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Baudžiamasis kodeksas už piktnaudžiavimą tėvų teisėmis ar pareigomis numato baudą, laisvės apribojimą, areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų. Už neatsargų gyvybės atėmimą dviem ar daugiau žmonių gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA