Valstybė šiemet finansuos studijas visiems „tiksliukams“, bet iškėlė sąlygą | Kas vyksta Kaune

Valstybė šiemet finansuos studijas visiems „tiksliukams“, bet iškėlė sąlygą

BNS 2019/04/15 10:17
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Valstybė šiemet finansuos mokslus visiems į tiksliųjų mokslų studijų programas universitetuose ar kolegijose įstojusiems žmonėms, pirmadienį pranešė švietimo ir ekonomikos ministrai.

Vyriausybė kasmet nustato kvotas, kiek ketina finansuoti studijų vietų įvairiose aukštosiose mokyklose. Po praėjusią savaitę sulauktos kritikos kvotos tiksliųjų mokslų eilutėse bus kiek padidintos, teigė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius pažadėjo, kad jo ministerija finansuos matematikos, informacinių technologijų, inžinerijos studijas visiems, įstojusiesiems virš kvotos.

„Ministerija skirs papildomą finansavimą minėtoms studijų programoms. Tai yra tiems moksleiviams, kurie stos ir viršys (Vyriausybės nustatomą) kvotą, mes finansuosime jų studijas“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė V. Sinkevičius.

Pasak jo, pagal šią tvarką įstoję studentai turės kelerius metus po studijų „atidirbti“ pagal specialybę.

Vyriausybės pirmadienį persvarstomame studijų finansavimo plane taip pat daugiau valstybės finansuojamų vietų numatyta gydytojams rezidentams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA