Kauno mokykloje vaikus apspitę parazitai: direktorė kaltinimų kratosi | Kas vyksta Kaune

Kauno mokykloje vaikus apspitę parazitai: direktorė kaltinimų kratosi

R. Tenio nuotr.

Kauno Viktoro Kuprevičiaus progimnazijoje – sumaištis. Pasak tėvų, pradinių klasių mokinių galvose ir ant drabužių ropinėja utėlės. Šiurpą kelianti padėtis mokymo įstaigoje esą prasidėjo sulig naujaisiais metais ir įsišaknijusi laikosi iki šiol. Nors progimnazijos direktorė tokias šnekas neigia, mokinių tėvai mina atsakingų institucijų slenksčius.

„Kauno V. Kuprevičiaus progimnazijoje plinta utėlės. Mokyklos direktorė į tėvų pranešimus šiuo klausimu visiškai nereaguoja tarsi piktybiškai įrodinėdama, kad utėles „užnešė“ tėvai, vaikščiodami pas laisvo elgesio moteris. Ji tikina, jog mokymo įstaigoje utėlių nėra, nors tarp 1-3 klasių mokinių užsikrėtusių šiais gyviais tikrai ne vienas ir ne du. Be to, ant kai kurių vaikų drabužių paviršiaus balandžio 5 dieną buvo rasta ropinėjančių utėlių. Situacija – klaiki“, – susirūpinimo neslepia mokinių tėvai.

Per direktorės abejingumą mūsų vaikai negali lankyti pamokų. Ji net pasiūlė, jei nepatinka esama padėtis, pakeisti mokymo įstaigą ir eiti mokytis kitur, – pridūrė kauniečiai.

„Problemos židinys pradėjo kerotis nuo šių metų sausio, nebežinome, ką daugiau galėtumėme padaryti ir kur kreiptis. Skundais jau užvertėme daugelį atsakingų įstaigų. Tačiau kol kas iš jų – tyla. Neįmanoma kentėti, direktorė, atrodytų, nieko nedaro, kad sustabdytų utėlių plitimą, o tik meluoja žvelgdama į akis, kad mokykloje utėlių nėra“, – pasakoja „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai.

Kaip portalui sakė Kauno V. Kuprevičiaus progimnazijos direktorė Irena Švėgždienė, dėl minėtos priežasties kilus pasipiktinimui, balandžio 9 dieną, mokymo įstaigoje lankėsi Visuomenės sveikatos biuro ir centro atstovai. Tačiau esą utelėtumo ar kitų higienos normų neatitinkančių dalykų nebuvo rasta.

Direktorė tikino, jog artimiausiu metu progimnazijoje numatomas dar vienas profilaktinis, jos inicijuotas patikrinimas. „Nežinau, kas užsiėmė skundimu. Kaip jau minėjau, paskutinio patikrinimo metu utėlių nerasta nė vienoje pradinukų klasėje“, – teigė ji.

Tėvų teiginį, jog šie dėl utėlių protrūkio negali vesti savo vaikų į mokyklą, I. Švėgždienė taip pat suskubo paneigti, tikindama, kad pradinėse progimnazijos klasėse nėra juntama ženklaus mokinių stygiaus. „Vienoje iš klasių nėra vieno vaiko, nes serga plaučių uždegimu. Kitoje – dviejų, nes kamuoja peršalimas. Su tėvais bendraujame, bet net nenutuokiu, kaip įrodyti, kad utėlių problemos nėra“, – kalbėjo pašnekovė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA